Çin, Kamboçya'dan vatandaşları için koruma istedi

Çin Kamboçya’dan Vietnam’daki protestolardan kaçan vatandaşlarını korumasını istediKamboçya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Koy Kuong , Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendilerine bir mektup göndererek Vietnam’daki Çin karşıtı gösterilerden...

Google Haberlere Abone ol
Çin, Kamboçya'dan vatandaşları için koruma istedi

Çin Kamboçya’dan Vietnam’daki protestolardan kaçan vatandaşlarını korumasını istedi

Kamboçya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Koy Kuong , Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendilerine bir mektup göndererek Vietnam’daki Çin karşıtı gösterilerden kaçarak Kamboçya’ya sığınan Çin vatandaşlarının güvenliğini sağlamasını istediğini söyledi.

Koy Kuong Kamboçya Hükümeti’nin sınırı geçerek Kamboçya’ya gelenler için ilgili gerekli düzenlemeleri yaptığını ifade etti. Koung, Kamboçya topraklarında yabancı bir milletin diğer bir yabancı millete karşı şiddet uygulamasına kesinlikle izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Vietnam’daki kanlı Çin karşıtı gösteriler yüzünden yüzlerce Çin vatandaşı Kamboçya’ya kaçmak zorunda kalmıştı.

"PETROL PLATFORMU KURMASI GERGİNLİĞE SEBEP OLDU"

Güney Çin Deniz'indeki ihtilaflı bölgede Çin'in petrol platformu kurması Vietnam ile gerginliğe sebep olmuştu. Gerginliğe tepki gösteren gruplar Vietnam'da Tayvanlılara ait fabrikalara saldırmış çıkan olaylarda bir Çinli işçi hayatını kaybetmişti.

Çin, 1974'de Vietnam ile yaptığı Parcel Adaları savaşı ardından denetimini ele geçirdiği Şişa Adalarında 1 Mayıs'ta petrol rafinesi kurmaya başlaması iki ülke arsında gerginliğe sebep olmuştu.

CİHAN

Yorumlar