Çin, ilk kez ABD’nin deniz tatbikatına katılıyor

Çin, son yıllarda askeri alanda sıkıntılar yaşadığı ABD’nin organize ettiği çok uluslu bir askeri deniz tatbikatına ilk kez katılıyor.Çin medyasına göre, Haziran ortasında yapılacak ve Pasifik Çemberi (RIMPAC) adlı tatbikata Çin’in...

Google Haberlere Abone ol
Çin, ilk kez ABD’nin deniz tatbikatına katılıyor

Çin, son yıllarda askeri alanda sıkıntılar yaşadığı ABD’nin organize ettiği çok uluslu bir askeri deniz tatbikatına ilk kez katılıyor.

Çin medyasına göre, Haziran ortasında yapılacak ve Pasifik Çemberi (RIMPAC) adlı tatbikata Çin’in bir füze destroyeri, bir füze firkateyni, bir tedarikçi gemisi, hastane gemisi ve helikopter taşıyan iki gemi, özel bir savaş kuvveti ve bir dalış kuvveti unsurlarıyla katılacağı kaydedildi. Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Günlüğü gazetesinin haberine göre, Çin’in donanma sözcüsü Liang Yang, söz konusu tatbikata Çin’in katılacağının daha önce iki ülke donanma komutanlarının vardığı anlaşmaya göre belirlendiğini söyledi.

Çin donanması, söz konusu tatbikatta top atışı talimi, kapsamlı talim, deniz güvenliği, deniz savaş gemisi talimi, askeri tıp değişimi, insani yardım ve afet azaltmanın yanı sıra dalış talimi yapacak. Tatbikat sırasında ayrıca iki ülke donanmasına ait gemilerin karşılıklı ziyaretinin de olduğu bir medikal forumun da yapılacağı ifade edildi.

Çin’in yanı sıra Singapur ve Brunei donanmasına ait unsurlar, Guam açıklarındaki ABD kruvazörüne katılacak ve sonrasında ise Pearl Harbor’a hareket edilecek.

CİHAN

Yorumlar