Çin'de yolsuzlukla mücadele

Eski General Guo, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldı

Google Haberlere Abone ol
Çin'de yolsuzlukla mücadele
Çin'de eski Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı General Guo Boşiong'un, rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası aldığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, rüşvet aldığı suçlamalarını kabul eden eski Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı General Guo Boşiong, askeri mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

General rütbesi alınan 74 yaşındaki Guo, ömür boyu siyasi haklarından da mahrum edildi. Guo'nun tüm mal varlığına el konulduğu ve haksız kazançtan sağladığı varlıklarının devlet hazinesine aktarıldığı açıklandı.

Geçen yıl yapılan soruşturmalarda, 2002-2012 arasında Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Guo'ya görevini kötüye kullanma ve rüşvet suçlamaları yöneltilmiş, Guo, Çin Komünist Partisi'nden de (ÇKP) ihraç edilmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012'de ÇKP liderliğini devralmasından sonra yolsuzluğa karşı mücadele başlatarak, tüm partinin tetikte olmasını istemiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü belirtmişti. ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri 2012'den bu yana tüm ülkede 75 milyondan fazla ÇKP üyesini soruşturdu.

Yorumlar