Cezayir’de Buteflika’nın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’de halk, bugün cumhurbaşkanını seçmek üzere sandık başına gitti.

Google Haberlere Abone ol
Cezayir’de Buteflika’nın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’de halk, bugün cumhurbaşkanını seçmek üzere sandık başına gitti. 15 yıldır iktidarda olan Abdülaziz Buteflika’nın 5 yıl süre için yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz yıl felç olan 77 yaşındaki Buteflika ise oy kullanmaya tekerlekli sandalyeyle geldi.

ABD’nin İslami hareketlere karşı tavrıyla müttefik olarak gördüğü ve Avrupa’nın petrol ihtiyacının beşte birini karşılayan Cezayir liderinin sağlık durumunun kötüleşmesi Batı ülkelerini endişeye sevk ediyor.

Felç geçirdikten sonra bir süre yurtdışında tedavi gören ve devlet televizyonunda nadiren görülen Buteflika, sandık başına tekerlekli sandalyeyle getirildi. Oy verme merkezindekileri selamlayan Buteflika açıklama yapmadan ayrıldı.

Abdülaziz Buteflika’nın destekçileri, 200 bin kişinin hayatını kaybettiği iç savaştan onun sayesinde çıktıklarını savunuyor. Birçok muhalif grup ise Buteflika’nın kazanması için her şeyin ayarlandığını iddia ettikleri seçimleri boykot ediyor. En güçlü muhalif aday olarak görülen Ali Benflis de seçimde hile yapılabileceğini öne sürüyor.

Abdülaziz Buteflika, 5 yıl önceki seçimlerde yüzde 90 oranında oy almıştı. Bugünkü seçimlerin ilk sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar