Cem Özdemir'den sert çıkış: Madencilerin de kendi vatandaşın olduğunu göster

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Soma’da meydana gelen facia ile ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a çok sert eleştirilerde bulundu.Özdemir, “Başbakan Erdoğan’dan sadece kendisini seçenlerin değil, madencilerin de kendi...

Google Haberlere Abone ol
Cem Özdemir'den sert çıkış: Madencilerin de kendi vatandaşın olduğunu göster

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Soma’da meydana gelen facia ile ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a çok sert eleştirilerde bulundu.

Özdemir, “Başbakan Erdoğan’dan sadece kendisini seçenlerin değil, madencilerin de kendi vatandaşı olduğunu açıkça göstermesi beklenmektedir.” dedi.

Alman devlet kanalı ZDF’de yayınlanan bir programa bağlanan Özdemir, “Erdoğan, mutlak hâkimiyet isteyen bir hükümdar gibi Türkiye’yi yönetiyor. Yargıda hâkimler devre dışı bırakıldılar, demokrasilerde olması gereken gibi değiller artık. Medyanın büyük bir çoğunluğu Erdoğan’ın kendisi, ailesi, dostları ve arkadaşları tarafından kontrol ediliyor.” çıkışında bulundu.

“ERDOĞAN, BİR DE ATOM SANTRALİ İSTİYOR; BU ŞEYTANLA DANSTIR”

Konuşmasının devamında “Türkiye dostu olarak insan şunu soramadan edemiyor. Kendisi tarafından kurulan olumlu her şeyi, acaba kendi elleriyle mi tehlikeye atıyor? Bunun ben bu hükümette yayılan bir hastalık olduğunu düşünüyorum.” diyen Özdemir, “Maden ocağındaki güvenlik ihlallerini engelleyemeyen Erdoğan, bir de atom santralleri kurmak istiyor. Bu şeytanla danstır.” ifadesini kullandı.

Soma’daki facianın nedenlerinin araştırılması için bağımsız bir araştırma komisyonu oluşturulmasının zaruri olduğuna dikkat çeken Özdemir, sendikaların, maden işçileri ve muhalefettin de ilgili komisyonda yer almasını istedi. Özdemir ayrıca, “AKP’nin Soma maden ocağı ile ilgili gerçekleri meclis görüşmeleri olmasına rağmen sakladığını ve yalan söylediğini” savundu. CİHAN

Yorumlar