Cem Özdemir’den Başbakan Erdoğan’a “kutuplaşma ve saygı” uyarısı

Almanya ziyaretini eleştirdiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tenkitlerine hedef olan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Erdoğan’a “karşılıklı saygı ve kutuplaşma” uyarısı yaptı. Özdemir, kısa açıklamasında...

Google Haberlere Abone ol
Cem Özdemir’den Başbakan Erdoğan’a “kutuplaşma ve saygı” uyarısı

Almanya ziyaretini eleştirdiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tenkitlerine hedef olan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Erdoğan’a “karşılıklı saygı ve kutuplaşma” uyarısı yaptı. Özdemir, kısa açıklamasında “kişisel sataşmalara cevap vermekten imtina ettiğini” de vurguladı.

Cem Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında, “Haddini bil. Sen nasıl demokratsın” şeklindeki sert eleştirileri sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, “Sayın Başbakan Erdoğan’ı doğru bulduğum kararları için övdüm, doğru bulmadığım kararları için ise eleştirdim. Bu tavrımı ileriki zamanlarda da sürdüreceğim.” ifadesini kullandı.

'KUTUPLAŞMAYI ENGELLEMEK İMKANSIZLAŞIR'

Mevcut tartışmalar ve siyasi durumun, farklı seslere yer bırakmayacak kadar gerginleştiğini belirten Özdemir, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Hükümet ve muhalefet temsilcilerinin birbirlerine karşı aşırı üsluplarını sürdükleri ve birbirlerini dinlemedikleri müddetçe, Türkiye toplumunun kendi içinde kutuplaşmasının önüne geçilmesi imkânsız hale gelecektir. Kişisel sataşmalara cevap vermekten imtina ediyorum. Karşılıklı saygıdan vazgeçilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bu da demokrasinin bir parçasıdır. Bu saygıyı, nasıl Alman şansölyesi Angela Merkel için savundum ise aynı şekilde Sayın Erdoğan’ın Almanya’da yapacağı konuşmanın en doğal hakkı olduğunu destekleyerek kendisine karşı da sergiledim."

Başbakan Erdoğan, “Sözde bir Türk, oradaki bir siyasi partinin eşbaşkanı” dediği Özdemir’e dün şu ifadelerle yüklenmişti: "Sen nasıl demokratsın? Seni Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının oraya gelmesi bu kadar rahatsız mı ediyor? Orada vatandaşlarımızın bir kısmının olumsuz yaklaşımını Türk başbakanının nasıl yatıştırdığı ortada. Senin Sayın Merkel'e ne kadar saygı duyacağını biz biliriz. Ama biz saygıyı en güzel şekilde yerinde ifade etmesini de biliriz. Ama önce sen kökenin itibariyle, mensubu olduğun ülkenin başbakanına bu şekilde konuşma hakkına sahip değilsin. Nerede milletvekili olursan ol önce haddini bileceksin!" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar