Cem Özdemir: En ufak inşaat bile başbakandan soruluyor

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, “AK Parti iktidara geldiğinde birçok demokratik reforma imza atmış olmasına rağmen simdi tam tersini görmekteyiz.

Google Haberlere Abone ol
Cem Özdemir: En ufak inşaat bile başbakandan soruluyor

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, “AK Parti iktidara geldiğinde birçok demokratik reforma imza atmış olmasına rağmen simdi tam tersini görmekteyiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye'de tek adam olmasını ve ülke adına verilen en büyük kararlardan en küçük kararlara kadar aktif rol oynamasını çok sağlıklı bulmadığını vurgulan Özdemir şöyle dedi: “ Türkiye´de başbakan milli politikadan, dış politikadan sorumlu olduğu gibi aynı zamanda bir belediyenin ilgilenmesi gereken en ufak bir şantiyeden bile sorumlu olabiliyor.

Olağan basın toplantısının ardından Cihan'a konuşan Cem Özdemir, bu tarz bir yönetimin demokratik ilkelerden uzak olduğunu söyledi. Modern demokrasilerde belediye başkanlarının, valinin, polis müdürünün olduğunu kaydeden Özdemir, "Onlar işlerini yapar, başbakan da kendi işini yapar.” diye konuştu.

Bir siyasetçinin eleştiriye açık olması gerektiğini de ifade eden Özdemir, “Türkiye’de kim iktidar pozisyonunda olursa olsun eleştiriye tahammülü olmalı. Eleştiri yasak bir şey değil, demokrasinin ana sütü gibi bir şeydir. Eleştirisiz, muhalefetsiz, serbest basınsız demokrasi olmaz. Buna tahammülü yoksa yanlış mesleği seçmiş demektir.” şeklinde konuştu.

Kendisinin de siyasi olarak her gün eleştirildiğini söyleyen Özdemir, “Her gün olmayacak şeyler yazılıyor. Bu doğaldır ve bunu da savunuruz.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar