Çavuşoğlu'dan Yorgancıoğlu'na ziyaret

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’nin haklarını koruyan, “kazan kazan” formülüyle sağlanacak bir barışı desteklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'dan Yorgancıoğlu'na ziyaret

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’nin haklarını koruyan, “kazan kazan” formülüyle sağlanacak bir barışı desteklediklerini söyledi.

Bugüne kadar bulundukları tüm konumlarda Türkiye’nin olduğu kadar KKTC’nin de çıkarlarını savunmaya çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, adada kalıcı barışa ulaşmak için iyi bir fırsat yakalandığını ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde ortak açıklama metninde belirtilen hususlar ve temeller üzerinde kalıcı, adil, KKTC’nin haklarını koruyan, “kazan kazan” formülüyle sağlanacak bir barışı desteklediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin davetlisi olarak dün akşam adaya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet temasları çerçevesinde bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü.

“MARAŞ MÜZAKEREDEKİ ANA UNSUR”

Maraş müzakeredeki ana unsurlardan biri olarak gördüklerini kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, “Tüm konuların birlikte müzakere edilerek anlaşmaya varılmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Maraş’ın dışında birçok güven yaratıcı tedbir alınabileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu adımları Türkiye’nin, Yunanistan’ın, adadaki iki tarafın ve Avrupa Birliği’nin atabileceğini söyledi.

Rum kesiminin ortak açıklama metninin temellerine uyması ve sürecin ucunu açık bırakmaması gerektiğini de vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, müzakere sürecini desteklediklerini yineledi.

YORGANCIOĞLU: ORTAK METİN YENİ DÖNEMDEKİ GÖRÜŞMELERE ÇERÇEVE OLUŞTURACAK

Çavuşoğlu'nu kabulünde konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da Kıbrıs sorunun çözümünün önemine değinerek iki liderin açıkladığı ortak metnin yeni dönemki görüşmelere çerçeve oluşturacağını söyledi, geçmişte varılan mutabakatları da anımsattı.

Maraş’ın bütünlüklü çözümün bir parçası olduğu konusundaki görüşlerini aynı olduğunu söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, “Hedef çözümdür. Çözümden sonra kurulacak federal yapı Avrupa Birliği üyesi olacağına göre bizim de bu konuda adım atmamız doğaldır.” dedi.

Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türklerin Avrupa’nın değişik kurumlarında temsil edilmesi adına Çavuşoğlu’nun ve hükümetinin ortaya koyduğu çabalara teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar