Cami yakınında tahrik içerikli yazılar yazıldı

Almanya'nın Köln şehri yakınlarındaki Troisdorf'ta İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı caminin yakınına provokatif yazılar yazıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cami yakınında tahrik içerikli yazılar yazıldı

Almanya'nın Köln şehri yakınlarındaki Troisdorf'ta İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı caminin yakınına provokatif yazılar yazıldı. İki yıl önce molotof kokteyliyle yangın çıkartılmak istenen cami, cemaat tarafından yanmaktan kurtarılmıştı. Bu defa da caminin hemen yakınına tahrik ve şiddet içeren yazılar yazıldı, haç işareti çizildi. Provokatif yazıda, ‘Almanya’da camilere yer yok. Haçlı Şövalyeleri arasında caminin yeri yok’ ifadesi yer aldı.

Troisdorf Yabancılar Meclisi’nin eski temsilcilerinden Abdurrahman Köylüoğlu, "Birileri Türk ve Alman toplumunu karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Biz burada doğup büyüdük. Babam bu caminin ilk kurucularından. Temelinden beri bu cami şehrimizde entegrasyonun en iyi örneği oldu. Belediyeden tutun Troisdorf polisine kadar her kurumla her zaman iç içeyiz.” dedi.

Caminin programlarına Alman resmi kurumlarının da her zaman eşlik ettiğini ifade eden Köylüoğlu, “Camimizde sadece Türklere değil, tüm insanlara, sadece cami olarak değil dil kursundan okul derslerine kadar her türlü faydalı faaliyetler yapılıyor. Tahrik edici yazıyı gördüğümde polise konu hakkında dava açmak için haber vermeye gittim. Onlar da tahkikatı başlattıklarını söylediler." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar