Büyükelçi Torunlar: Türk askerleri 2014’ten sonra da Afganistan’da kalabilir

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler genel müdürlerinden Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, Türk askerlerinin 2014’ten sonra da Afganistan’da kalabileceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Torunlar: Türk askerleri 2014’ten sonra da Afganistan’da kalabilir

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler genel müdürlerinden Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, Türk askerlerinin 2014’ten sonra da Afganistan’da kalabileceğini bildirdi. ABD, 2014 yılı sonu itibariyle Afganistan’daki askerlerini çekecek. Kabil ile Washington yönetimi, yeni bir güvenlik anlaşması için görüşmeler yapıyor.

Büyükelçi Torunlar, Afganistan’ın başkenti Kabil ziyareti çerçevesinde Afganistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı İrşad Ahmedi ile bir araya geldi.

Görüşmede Ahmedi, iki ülke arasındaki dostluğa değendi ve Türkiye’ye Afganistan’daki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Torunlar ise Afgan halkının başkanlık seçimlerinde cesurca sandık başına giderek oy kullandıklarını ve bunu takdirle karşıladıklarını ifade etti. Torunlar, “Türk askerleri, Afganistan’ın talebiyle 2014 yılından sonra da burada kalabilir ve ülkenin güvenliği için Afgan güvenlik güçlerine yardımcı olabilir.” diye konuştu.

NATO üyesi Türkiye, Afganistan’da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapıyor. ISAF verilerine göre Afganistan’da yaklaşık 500 Türk askeri bulunuyor.

2014 yılı sonuna kadar yabancı güçlerin Afganistan’da çekilmesi bekleniyor. Ancak bazı ülkelerin Afgan güvenlik güçlerine destek ve eğitim amaçlı bu ülkede kalması bekleniyor. Ayrıca Kabil ile Washington yönetimi de yeni bir güvenlik anlaşması için görüşmeler yapıyor.
CİHAN

Yorumlar