Buttenheim: Kıbrıslı liderler olumlu ve dostça bir atmosferde bir araya geldi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Kıbrıslı liderlerin olumlu ve dostça bir atmosferde bir araya geldiğini söyledi. Buttenheim, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Buttenheim: Kıbrıslı liderler olumlu ve dostça bir atmosferde bir araya geldi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Kıbrıslı liderlerin olumlu ve dostça bir atmosferde bir araya geldiğini söyledi.

Buttenheim, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis görüşmesi sonrası basın açıklaması yaptı.

Buttenheim, liderlerin müzakerelerin özü ve yöntemiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını, güven artırıcı önlemler ve teknik komitelerle ilgili görüş alış verişinde bulunup öneriler sunduklarını kaydetti.

Liderlerin, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin antropoloji laboratuvarına, tarihi yakın zaman içerisinde belirlenecek bir ziyaret gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını açıklayan Buttenheim, liderlerin 7 Temmuz Pazartesi günü yeniden bir araya geleceğini de hatırlattı.

BASIN MENSUPLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu arada ara bölgeye liderler görüşmesi için giden Kıbrıslı Türk ve Rum basın mensupları kendileri için kurulan çadırda çok kötü şartlar altında toplantının sone ermesini bekledi.

Daha önceki dönemlerde basın mensuplarının beklemesi için klimalı bir konteyner, buzdolabı, soğuk- sıcak su, kahve ve sandalye sağlayan BM’nin bu sefer sadece altında birkaç sandalye bulunan çadır altında basın mensuplarını bekletmesi şikayet ve tepkiye sebep oldu.

Basın mensuplarının şikayetleri kendisine iletmeleri üzerine Buttenheim, sıcağı kontrol edemeyeceğini ancak bu konuda bir şeyler yapmaya çalışacağını söyledi. Özel Temsilci Buttenheim, toplantı bitene kadar gösterdikleri sabır için gazetecilere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar