Bulgaristan AP’ye 3 Türk milletvekili gönderiyor

Bulgaristan’da dün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde ana muhalefetteki GERB partisi yüzde 31 oranında oyla birinci parti çıktı. Mevcut hükümeti destekleyen Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) yüzde 16,8, Haklar ve Özgürlükler Hareketi...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan AP’ye 3 Türk milletvekili gönderiyor

Bulgaristan’da dün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde ana muhalefetteki GERB partisi yüzde 31 oranında oyla birinci parti çıktı. Mevcut hükümeti destekleyen Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) yüzde 16,8, Haklar ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise yüzde 16,4 oranında oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre GERB, AP’ye 6, BSP ise 4 vekil gönderecek. HÖH’ün 4 vekilinden 3’ü ise Türk asıllı Filiz Hüsmenova, Necmi Ali ve İlhan Küçük olacak.

Sansürsüz Bulgaristan partisinin 2, Reform Grubu’nun ise 1 sandalye kazanmayı başardığı seçimlerde aşırı sağcı ATAKA partisi yüzde 3 oyla AP dışında kaldı.

Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde sandık başına giden toplam 62 445 kişiden HÖH’e oyu veren vatandaşların sayısı yaklaşık 44 bin. Kırcaali’de seçime yoğun katılım gözlenirken ülke genelinde katılım oranı yüzde 35,5 olarak kaydedildi. CİHAN

Yorumlar