Brüksel'de çocuk kaçırma teşebbüsleri velileri endişelendirdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede 11 yaşındaki İlhan S. geçtiğimiz hafta kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kaçırılmak istendi. İlhan S.’yi kaçırmak isteyen kişi orada bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Brüksel'de çocuk kaçırma teşebbüsleri velileri endişelendirdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir mahallede 11 yaşındaki İlhan S. geçtiğimiz hafta kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kaçırılmak istendi. İlhan S.’yi kaçırmak isteyen kişi orada bulunan bir başka vatandaşın müdahalesiyle amacına ulaşamadı. Yaşanan bu olay aileleri tedirgin etti.

Son zamanlarda Belçika’nın farklı bölgelerinde çocuk kaçırma girişimleri artış gösterirken bu durum aileleri endişelendirdi. Schaerbeek’te bulunan Kral Boudewijn Koleji’nde okuyan çocukların velileri de bu tür vakaların artış göstermesinden dolayı endişeli. Çocuklarını sabah sınıflara kadar teslim ettikten sonra okuldan ayrılan aileler yine okul çıkışında çocuklar çıkmadan kapıda hazır beklediklerini söylüyor.

Son kaçırma girişimi Brüksel’de yaşanmıştı. Geçtiğimiz hafta gri renkli kamyonet kullanan bir kişi 11 yaşındaki bir genci evine götürmeyi teklif etti. Çocuk teklifi reddedince bu sefer kolundan tutarak kaçırılmak istendi. O anda yoldan geçen bir vatandaşın olayı fark etmesi ile kaçırma girişimi sonuçsuz kaldı.

Kaçırma girişiminin ardından bölgede okul yöneticileri tedirginliklerini dile getirirken, öğrenci velileri de çocuk kaçırma olaylarına ilişkin temkinli olmaya davet edildi. Brüksel’de ve bilhassa Schaerbeek’te yaşayan Türk asıllı velilerin son zamanlarda artan bu çocuk kaçırma olayları yüzünden bir hayli tedirgin olduğu ifade ediliyor.

VİLVOORDE VE MACHELEN’DE DE ÇOCUK KAÇIRMA GİRİŞİMİ

Daha bu olayın şoku atlatılamadan Vilvoorde ve Machelen bölgesinde yeni bir çocuk kaçırma teşebbüsü yaşandı. Olay sabah saat 07.45’te okula giderken 12 yaşındaki bir kız çocuğunun başına geldi. Okula giderken yolda duran bir minibüsten seslenen şahıs çocuğu iki kez arabasına binmeye davet etti. Bu durumdan korkan çocuk teklifi reddedip ailesinin yanına giderek durumu ailesine haber verdi. Çocuklarının olayı anlatmasıyla ailesi durumu hemen polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar