Brezilyalı yazardan Türkiye fotoğrafları sergisi

Türkiye hayranı Brezilyalı bir yazarın objektifine yansıyan resimlerden oluşan “Türkiye fotoğrafları sergisi”, Brezilya'nın Sergipe eyaletinde ziyarete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Brezilyalı yazardan Türkiye fotoğrafları sergisi

Türkiye hayranı Brezilyalı bir yazarın objektifine yansıyan resimlerden oluşan “Türkiye fotoğrafları sergisi”, Brezilya'nın Sergipe eyaletinde ziyarete açıldı. Ülkede faaliyet gösteren Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin organize ettiği serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Eyaletin en prestijli sanat merkezlerinden birinde ilgililerin beğenisine sunulan fotoğrafların, Türkiye tanıtımına önemli bir katkı yapması bekleniyor.

İngiltere'de yaşayan Brezilyalı yazar Heleny Galati'nin şehir şehir dolaşarak 6 ayda objektife aldığı kareler ilk gün ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Yaklaşık 150 bin Euro'ya mal olan Türkiye seyahatlerinde edindiği izlenimleri bir gezi kitabında toplayan yazarın “Türkiye'nin Işıkları” bir kitabı da var.

Fotoğraflarla birlikte Türkiye tarihi, mimarisi, coğrafyası ve kültürü hakkında bilgilerin sunulduğu serginin, özellikle eğitim camiası tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Yaklaşık üç ay süreyle açık tutulacak serginin daha sonra ülkenin diğer eyaletlerinde de gösterilmesi planlanıyor. Projeye bazı devlet kurumlarının yanı sıra ülkede bulunan özel üniversiteler de destek veriyor. Serginin, Mayıs ayı içinde ülke genelinde düzenlenecek Türkiye haftası etkinliklerinin bir parçası olacağı öngörülüyor.

Serginin tanıtım gecesinde davetlilere fotoğraflar hakkında bilgi veren Türkiye Brezilya Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Göktepe, projenin hedefini şu sözlerle özetledi: "Bu sergi, çoğu Brezilyalı için Türkiye kültürünü tanımaya yönelik ilk irtibat noktası olacak. Buradan oluşacak ilgiyle belki ülkemizi daha iyi tanıtma imkânı bulacağız."

Sergiyi ziyarete gelen bir üniversite öğrencisi ise Türk mimarisini çok etkileyici bulduğunu ve sergi vesilesiyle Türkiye hakkında bilgi edinme imkanı bulduğunu söyledi.

Projenin sanat yönetmenliğini üstlenen ve serginin Sergipe eyaletine gelmesine vesile olan Josevanda Mendonça Franco da, Türkiye'nin coğrafyası, tarihi ve kültürüyle tanıtılması gereken bir ülke olduğunu ve bu projeyle Türkiye ile tanışmak isteyenlere fırsat sunduklarını belirtti.


CİHAN

Yorumlar