Breivik saldırısından sağ kurtulan Norveçli genç İslam'ı seçti

Breivik saldırısından sağ kurtulan Norveçli Morten Abrahamsen (22), 'İbrahim' adını alarak Müslüman oldu. Anders Behring Breivik’in 22 Temmuz 2011'de Utøya adasında düzenlediği saldırıdan sonra ilk kez devlet televizyonuna konuşan Abrahamsen,...

Google Haberlere Abone ol
Breivik saldırısından sağ kurtulan Norveçli genç İslam'ı seçti

Breivik saldırısından sağ kurtulan Norveçli Morten Abrahamsen (22), 'İbrahim' adını alarak Müslüman oldu.

Anders Behring Breivik’in 22 Temmuz 2011'de Utøya adasında düzenlediği saldırıdan sonra ilk kez devlet televizyonuna konuşan Abrahamsen, “Saldırı anında, yanımda bulunan Müslüman kız arkadaşımın telkiniyle Yaratıcı’ya yaptığım duada bir güç hissettim.” ifadelerini kullandı.

Saldırıdan sağ kurtulan Morten Ibrahim Abrahamsen, Breivik'in 69 genci acımasızca öldürdüğü saldırı anında, üç kız arkadaşıyla beraber adadaki bir binanın tuvaletine sakladığını söyledi. Norveçli genç, arkadaşlarından birinin Hristiyan, diğerinin ateist ve üçüncüsünün ise Kenyalı bir Müslüman olduğunu ifade etti. Abrahamsen, o ana kadar kendisinin inanç meselesine şüpheli baktığını kaydetti.

Abrahamsen, Kenyalı bir Müslüman olan kız arkadaşının olay anında, ''Hep beraber dua edelim mi?'' teklifinde bulunduğunu ve 'Allahu Ekber' sözlerini kullanınca farklı şeyler hissettiğini dile getirdi. Abrahamsen, katliamdan sonra “Bizim birkaç metre ötemizdeki arkadaşlarımız vurularak öldürülüyorken, ben niye kurtuldum? Neden vurulmadım?'' şeklinde soruların cevaplarını düşündüğünü dile getirdi.

Behring Breivik'in, İslam'ı ve kendi vizyonuna karşı olan herkesi ortadan kaldırmak istediğini ifade eden Norveçli genç, ama bu katliamla maksadının tersine vesile olduğunu dile getirdi. Abrahamsen, "Cani Brevik saldırısı aslında Yaratıcının ne kadar büyük olduğunu göstermiştir. Saldırıdan sonra İslam'ı seçmem, pozitif bir ironidir." ifadelerini kullandı.

Saldırıdan önce alkolik bir genç olduğunu, sonrasında ise birçok dini araştırdığını ve kendisi için en uygun dinin İslam olduğu kararına vardığını söyleyen Morten Abrahamsen, artık sık sık camiye gittiğini, Kur'an meali okuduğunu ve ibadetlerini aksatmamaya çalıştığını dile getirdi.

Masum insanları öldüren teröristleri Müslüman olarak görmediğini dile getiren Morten Ibrahim Abrahamsen, "Masum birini öldüren, tüm insanlığı öldürmüştür." mealindeki ayetini hatırlattı. CİHAN

Yorumlar