Boyu 3 santimetre kısa diye ehliyet alamadı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan Filipinli kadına boyu kısa olduğu gerekçesiyle ehliyet verilmedi. 32 yaşındaki iki çocuk annesi Melodea Rekemeier’in boyu üç santimetre kısa olduğu için otomobil kullanmasına izin verilmiyor....

Google Haberlere Abone ol
Boyu 3 santimetre kısa diye ehliyet alamadı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan Filipinli kadına boyu kısa olduğu gerekçesiyle ehliyet verilmedi. 32 yaşındaki iki çocuk annesi Melodea Rekemeier’in boyu üç santimetre kısa olduğu için otomobil kullanmasına izin verilmiyor. 2009 yılında Almanya’ya gelen 1 metre 47 santimetre boyundaki Rekemeier yedi yıldır Filipinler ehliyetine sahip.

Filipinler ehliyetini Almanya’da kullanamadığı için ehliyet kursuna yazılan genç kadın, teori sınavını verdikten sonra 40 saatlik pratik sürüş kursu yaptı. Ancak pratik sınav günü direksiyon hocasının, ‘Siz çok kısasınız, sizi sınava alamam’ demesiyle büyük şok yaşadı.

Almanya'da boyu 150 santimetreden kısa boylu olanların ehliyet sınavı için ortopedi uzmanından rapor alması gerekiyor. Ehliyet alabilmek için gerekli bu sağlık raporunun maliyeti ise 476 Euro.

Almanya’daki Kısa Boylular Derneği'nden yapılan açıklamada ise çok sayıda kısa boylu üyelerinin ehliyet sahibi olduğu belirtildi.

Pes etmeyen ve ehliyet almak için mücadeleye devam eden genç kadının ise komşu kent Bielefeld’de tekrar ehliyet kursuna yazıldığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar