Bosna'daki Türk liselerine giriş için sınav yapıldı

Bosna-Hersek'teki Türk liselerine giriş ve bursluluk sınavı bugün yapıldı. Bosna Sema Eğitim Kurumları açıldığı günden beri öğrencileri imtihanla alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bosna'daki Türk liselerine giriş için sınav yapıldı

Bosna-Hersek'teki Türk liselerine giriş ve bursluluk sınavı bugün yapıldı.

Bosna Sema Eğitim Kurumları açıldığı günden beri öğrencileri imtihanla alıyor. Bu yıl ilk defa internet üzerinden başvurular yapıldı, okula girme ve burs kazanma sınavı da iki kademede gerçekleşti. Bosna-Hersek'in 15 farklı yerinde organize edilen sınavın ikinci kademesine bugün yaklaşık 2 bin öğrenci girdi. Bosna'daki okullar için Sırbistan ve Karadağ'ın bazı bölgelerinde de sınavlar yapıldı.

Bosna Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Yapıcı, "Bu sene yaptığımız sınavın ilk aşamasına yaklaşık 15 bin öğrenci başvurdu, ikinci aşamaya ise yaklaşık 2000 giriyor." dedi. Bosna'daki Türk okulu bu yıl 400 öğrenci alacak. Bunlardan başarılı olan ve ailelerinin ekonomik durumu zayıf olan 100'ü ise burslu olarak eğitim alacak.

Türk okullarının başarısından söz eden İsmail Yapıcı, "Buradaki devlet okullarıyla iyi bir dostluğumuz var, onların da güzel başarılar var. Ancak Bosna Sema Kurumları'ndan gelen öğrencilerimiz hem devlet hem de federasyon ve kanton çapında gerek olimpiyatlar, gerek proje çalışmalarında kendilerini ispatladı ve Bosna'yı en güzel şeklinde temsil ediyor." dedi.

Kolejin birinci sınıfında okuyan Ertan Sinanoviç, okulundan çok memnun olduğunu ve burada yabancı dilleri iyi bir seviyede geliştirdiğini belirtti. Sinanoviç, okulun yatılı olmasının da başarıya katkı sağladığını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar