Bosna'da heyelan bir köy camisini yıktı

Bosna'da sel sularının sebep olduğu heyelan aralarında bir caminin de olduğu çok sayıda binayı yıktı.Bosna'ya bağlı Sırp Cumhuriyeti'ndeki Vlasenitsa köyünde bir cami ve birkaç ev yıkıldı. İtfaiye yetkilileri, cami duvarlarının yüz...

Google Haberlere Abone ol
Bosna'da heyelan bir köy camisini yıktı

Bosna'da sel sularının sebep olduğu heyelan aralarında bir caminin de olduğu çok sayıda binayı yıktı.

Bosna'ya bağlı Sırp Cumhuriyeti'ndeki Vlasenitsa köyünde bir cami ve birkaç ev yıkıldı. İtfaiye yetkilileri, cami duvarlarının yüz metre kadar sürüklendiğini rapor etti. Cami çevresindeki bir evde Hanife Çelebiç adlı vatandaş hayatını kaybetti.

İtfaiyeci Sinişa Burtiç toprağın bazı yerlerde 400 metre kadar kaydığını söyledi. Burtiç, "Bu bölgede şu anda sadece kurtarma ekipleri bulunuyor. 22 kişi tahliye edildi, bir kadın da maalesef hayatını kaybetti. Başka bir kadın ise evin enkazında bulunuyordu ve çıkmak istemiyordu. Onu zorla çıkardık ve kurtarmayı başardık." dedi.

Durumun dramatik olduğunu belirten köy imamı Nurudin Grahiç Efendi: "Caminin üzerinde bulunan tepe kaymaya başladı ve camiyi yüz metre kadar götürdü. Caminin karşısında kalan üç ev de toprağın altında kaldı." dedi.

Bölgeyi ziyaret eden Tuzla Müftüsü Vahid Fazloviç, Vlasenitsa'nın yanında Konyeviç Polye, Bosanski Şamats, Yanya, Biyelyina ve Zivinice köylerini ziyaret ettiğini ve durumun çok kötü olduğunu söyledi.

Sel felaketinde Sırbistan ve Bosna'da toplam 4 kişi hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar