Boğa güreşi arenasına 40 bin kişilik cami

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad âl Sani’nin, Barcelona kentindeki boğa güreşi arenasını camiye çevirmek için 2,2 milyar Euro teklif ettiği öne sürüldü.İspanyol ‘20 Minutos’ ve ‘El Mundo’ gazetelerinin haberine göre Katar emiri,...

Google Haberlere Abone ol
Boğa güreşi arenasına 40 bin kişilik cami

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad âl Sani’nin, Barcelona kentindeki boğa güreşi arenasını camiye çevirmek için 2,2 milyar Euro teklif ettiği öne sürüldü.

İspanyol ‘20 Minutos’ ve ‘El Mundo’ gazetelerinin haberine göre Katar emiri, Barcelona’da boğa güreşlerinin yasaklanmasından sonra boş kalan arenayı satın alarak onu Avrupa’nın en büyük ve dünyanın üçüncü büyük camisi haline getirmek istiyor.

40 bin kişinin aynı anda ibadet edebilmesi için inşa edilen cami kompleksinde ayrıca 300 metre uzunluğunda minaresi, sergi salonları ve Kur'an eğitim merkezleri olacak.

2020 yılında tamamlanması planan cami için görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Bu arada, iktidardaki muhafazakar Halk Partisi’nin (PPC) Barcelona Belediyesi Grup Başkanı Alberto Fernandez Diaz, bu projenin Barcelona gibi bir şehir için uygun olmadığını savunarak arenanın camiye çevrilmesine karşı çıktı.

CİHAN

Yorumlar