BM’nin Irak temsilcisinden mezhep savaşı uyarısı

Birleşmiş Milletler’in Irak Misyonu (UNAMI) Başkanı Nikolay Mladenov, Irak’taki çok tehlikeli durumun sadece askerî yöntemlerle çözülemeyeceğini söyledi.New York’taki gazetecilere video konferans yoluyla açıklama yapan Mladenov, Irak’ta...

Google Haberlere Abone ol
BM’nin Irak temsilcisinden mezhep savaşı uyarısı

Birleşmiş Milletler’in Irak Misyonu (UNAMI) Başkanı Nikolay Mladenov, Irak’taki çok tehlikeli durumun sadece askerî yöntemlerle çözülemeyeceğini söyledi.

New York’taki gazetecilere video konferans yoluyla açıklama yapan Mladenov, Irak’ta yeni hükümet belirlenirken Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı operasyonların da gerekli olduğunu vurguladı. Bulgar diplomat, bu operasyonların Erbil-Bağdat işbirliğiyle, tüm ülkeyi kapsayan bir planla ve farklı toplum kesimlerinin konsensüsüyle yapılması gerektiğini dile getirdi.

IŞİD’in Bağdat’a ilerlemesinin durdurulduğunu belirten Nikolay Mladenov, başkentin güvenlik güçleri tarafından çok iyi korunduğunu ifade etti.

Krizin, komşuların birbiriyle çatıştığı bir mezhep savaşına kolaylıkla evrilebileceğini ifade eden Mladenov, bu tehlikenin henüz atlatılmadığını belirtti.

Irak’ta ay başından bu yana meydana gelen şiddet olaylarında bin 300 sivil öldü. Ülkede önceden evlerini terk etmek zorunda kalan bir milyon insana bu yıl da bir o kadar kişi eklendi. CİHAN

Yorumlar