BM, Türkiye'nin teklifiyle terörle mücadele stratejisini gözden geçirecek

Birleşmiş Milletler, 2006'da oy birliğiyle kabul ettiği terörle mücadele stratejisini gözden geçirecek. Konuyla ilgili Türkiye tarafından sunulan tasarı dün BM Genel Kurulu'nda kabul edildi.Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik,...

Google Haberlere Abone ol
BM, Türkiye'nin teklifiyle terörle mücadele stratejisini gözden geçirecek

Birleşmiş Milletler, 2006'da oy birliğiyle kabul ettiği terörle mücadele stratejisini gözden geçirecek. Konuyla ilgili Türkiye tarafından sunulan tasarı dün BM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik, sundukları tasarının sadece teknik bir gözden geçirmeyi öngörmediğini, terörle ilgili bugün karşı karşıya kalınan yeni trend ve zorluklara cevap veren kapsamlı bir çalışma olduğunu söyledi. Çevik, BM'ye üye ülkelerin terörü ortadan kaldırmaları için bir başvuru kaynağının ortaya konduğunu vurguladı.

Türkiye'nin teklif ettiği dört ayaklı strateji; 'terörün yayılmasını kolaylaştıran şartların ortadan kaldırılması, terörü engelleme ve terörle mücadele önlemler, ülkelerin bu yöndeki kapasitesinin artırılması ve BM sisteminin güçlendirilmesi ile bu mücadele yapılırken insan hakları ve hukukun üstünlüğüne saygının ihmal edilmemesinden oluşuyor.

CİHAN

Yorumlar