Bişkek’te Soma şehitleri için mevlit okundu

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için mevlit okundu. Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları, tarafından organize edilen mevlit programını çok sayıda Türk ve Kırgız vatandaşı katıldı....

Google Haberlere Abone ol
Bişkek’te Soma şehitleri için mevlit okundu

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için mevlit okundu. Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları, tarafından organize edilen mevlit programını çok sayıda Türk ve Kırgız vatandaşı katıldı. Bişkek’teki Ala-Too Atatürk Üniversitesi kampüsünde düzenlenen, programda kömür madeninde çalışan işçilerin dramını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon filmi izleyenleri duygulandırdı. Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan ve maden işçilerinin çalışma şartlarını dile getiren bir skeç, büyük beğeni topladı. Programda okunan ilahi ve Kur’an-ı Kerim ile birlikte dua edildi. Mevlit programında Bosna –Hersek’teki sel felaketinde hayatını kaybedenler de unutulmadı.

Programa Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Orhan İnandı ve Ala-Too Atatürk Üniversitesi Rektörü Osman Gökalp da katıldı.

CİHAN

Yorumlar