Bir Alman bakanın başı daha intihal iddialarıyla dertte

Almanya'da daha önce iki bakanı intihal suçlamaları sonucu koltuğundan eden Nürnbergli “intihal avcısı” Martin Heidinsfelder bu kez de Federal Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Gerd Müller’i hedef tahtasına koydu.

Google Haberlere Abone ol
Bir Alman bakanın başı daha intihal iddialarıyla dertte

Almanya'da daha önce iki bakanı intihal suçlamaları sonucu koltuğundan eden Nürnbergli “intihal avcısı” Martin Heidinsfelder bu kez de Federal Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Gerd Müller’i hedef tahtasına koydu. Ancak Müller, suçlamalara sert şekilde tepki gösterdi.

Almanya’da Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg ve Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan’ın doktora tezlerinde intihal yaptığını ilk kez kamuoyuna duyuran Martin Heidingsfelder bir kez daha sahnede.

Nürnbergli “intihal avcısı” Heidingsfelder, bu kez Federal Kalkınma Bakanı Gerd Müller’in 1987 yılındaki doktora tezinde “alıntı hataları” bulunduğunu öne sürdü. Müller tezini Regensburg Üniversitesi’nde yapmıştı.

Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) politikacı söz konusu iddiaları sert bir şekilde yalanladı.

Heidinsfelder iddialarına ilişkin metinleri “VroniPlag Wiki“ adını verdiği internet sitesinde yayınladı. Ancak Bakan Müller, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise, “Oradan size bir şey çıkmaz.” ifadesiyle Heidingsfelder’e yüklendi.

İddiaların basına yansımasından sonra Regensburg Üniversitesi söz konusu doktora tezini incelemeye aldığını duyurdu.

Almanya’da daha önce Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg ve Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan, doktora tezlerinde intihal yaptıklarına dair iddialar üzerine bakanlık görevinden istifa etmişlerdi. CİHAN

Yorumlar