Binali Yıldırım camide oy istedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım yaklaşan cumhurbaşkanı seçimi öncesinde Belçika'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Heusden ve Maasmechelen bölgesinde Diyanet Vakfı’na bağlı camileri ziyaret eden Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım camide oy istedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım yaklaşan cumhurbaşkanı seçimi öncesinde Belçika'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Heusden ve Maasmechelen bölgesinde Diyanet Vakfı’na bağlı camileri ziyaret eden Yıldırım, camideki vatandaşlardan oy talebinde bulundu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organizasyonuyla Heusden'deki Diyanet Vakfı Selimiye Camii'nde dün akşam iftara katılan Yıldırım, ardından da Maasmechelen Tevhid Camii’nde de sahura geçti.

Binali Yıldırım Selimiye Camii’nde yaptığı konuşmada sözlerine İsrail'i kınayarak başladı ve "Uluslararası toplum bu olaylar karşısında hiç ama hiç kılını kıpırdatmıyor, hiç faaliyet göstermiyor. Birlik ve beraberliğin, bu küresel barışın önündeki en büyük engeldir." diyerek özellikle Filistin'de yaşanan insanlık dramına son verilmesini istedi.

Binali Yıldırım, “Almancılar, gurbetçiler yıllarca Türkiye'nin ayakta kalması için, döviz ihtiyacını karşılaması için büyük fedakârlık yaptılar. O yıllarda Türkiye'ye getirilen dövizler Türkiye'ye büyük rahatlık sağladı. Son 12 yılda ülkemizdeki güven ve istikrar sayesinde Avrupa ve birçok ülke krizden krize girerken Türkiye büyümeye devam ediyor. Yardım ve borç alan, İMF'nin yardımıyla ayakta kalan bir Türkiye'den, bugün İMF'ye 5 milyar dolar borç veren bir Türkiye olduk. Bunlar güçlü bir irade ve millet desteği ile gerçekleşti. Avrupa ve Amerika'da büyüme yok ama Türkiye'de devam ediyor." dedi.

CUMHURBAŞKANINI AVRUPA'DAKİ TÜRKLER BELİRLEYEBİLİR

10 Ağustos'un demokrasi bayramı olduğunu da ifade eden Yıldırım, vatandaşın ilk kez cumhurbaşkanı seçeceğini hatırlattı. Yurtdışındaki vatandaşların da ilk kez bulundukları yerde oy kullanacaklarını dile getiren Binali Yıldırım, “Bu hükümet sandığı sizin önünüze getirmek için çok uğraştı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle yola çıktık.” dedi.

Binali Yıldırım Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının toplam oyunun İzmir'in oyu ile aynı derecede olduğunu da hatırlattı. Yıldırım açıklamalarının devamında, "Toplam oyların yüzde 5'i demektir. Özellikle sizden ricam, vereceğiniz oylar çok önemli. Ne kadar yüksek oyla cumhurbaşkanımızı seçersek istikrar o kadar artacak. Büyük Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine emin adımlarla ilerleyeceğiz." şeklinde konuştu. Yıldırım, Avrupa'daki vatandaşların oylarının önemini tekrar hatırlatırken, "Cumhurbaşkanı belki sizin oylarınızla seçilecek. Yüzde 50'yi sizin oylarınızla aşmış olacak." dedi. CİHAN

Yorumlar