Beşşar Esed yemin etti

Haziran ayında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini, yüzde 88.7 oy oranıyla kazanan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, bugün yemin ederek üçüncü dönem görevine resmen başladı. Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen törende Esed,...

Google Haberlere Abone ol
Beşşar Esed yemin etti

Haziran ayında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini, yüzde 88.7 oy oranıyla kazanan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, bugün yemin ederek üçüncü dönem görevine resmen başladı. Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen törende Esed, Kur'an-ı Kerim’e el basarak yemin etti. Suriye devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde Esed’in kırmızı halıdan yürüyerek Hıristiyan ve Müslüman din adamları ile birlikte parlamento üyelerinin yer aldığı salona girişi görülüyor. Alkışlarla karşılanan Esed, Kur'an’a el basarak ettiği yemininde anayasa bağlı kalacağını söylüyor.

Yemin merasiminden sonra konuşan Esed, kimilerinin kendilerine demokrasi dersi vermeye çalıştıkları bir zamanda, Suriyelilerin demokrasiyi en iyi şekilde hayata geçirdiklerini savundu. Halkın kendi anayasalarını, kendi parlamenterlerini ve kendi cumhurbaşkanlarını seçtiklerini söyleyen Esed, "Suriyelilerin tercihleri ve ortaya koydukları demokrasi örneğiyle bu seçimler yapıldı.” ifadesini kullandı.

3 Haziran'da yapılan seçime başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, uluslararası çevreler sert tepki göstermişti.

Öte yandan Esed’in yemin töreni, ilk defa Suriye parlamentosu yerine Halk Sarayı’nda gerçekleştirdi. Bu Şam'daki güvenlik sorunundan kaynaklandığı belirtiliyor.

Babası Hafız Esed’in ölümünün ardından koltuğu devralan Beşşar Esed, 2000 yılından beri Suriye’yi yönetiyor. Esed, üçüncü dönemde yedi yıl daha Suriye’nin başında kalacak.

CİHAN

Yorumlar