Berlin'de biber gazı sıkan polise soruşturma

Almanya'nın başkenti Berlin’de bir polis memuru hakkında “sebepsiz yere göstericilere biber gazı sıktığı” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Polis şiddeti cep telefonu tarafından kaydedilen video ile ortaya çıktı.Berlin’de 1 Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
Berlin'de biber gazı sıkan polise soruşturma

Almanya'nın başkenti Berlin’de bir polis memuru hakkında “sebepsiz yere göstericilere biber gazı sıktığı” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Polis şiddeti cep telefonu tarafından kaydedilen video ile ortaya çıktı.

Berlin’de 1 Mayıs gösterilerinde bir polis memurunun kalabalıktan bir kişiye sebepsiz yere biber gazı sıktığı ortaya çıktı.

Gösteriye katılanlardan birinin cep telefonuyla çektiği görüntü internete düşünce söz konusu skandal da gün yüzüne çıktı.

Berlin Polis Müdürü Klaus Kandt, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında biber gazının bir polis memuru tarafından “sebepsiz yere kullanıldığının tespit edildiğini” belirtti.

Kandt, söz konusu memur hakkında “adam yaralama” suçu kapsamında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Polis memurunun halen görevde olduğu bildirilirken, ifadesinin alınmasından sonra savcılık tarafından yapılan soruşturmanın neticesine göre görevden el çektirilebileceği haber verildi.

Başkent Berlin’deki 1 Mayıs gösterilerinde yaklaşık 19 bin kişi şehir merkezinde ve çeşitli semtlerde gösteri düzenlenmiş, olaylarda yer yer polis ve göstericiler arasında çatışma yaşanmıştı.

Konu, Berlin İçişleri Komisyonu’nda bu hafta ele alınarak detaylı bir şekilde incelenmeye başlandı. CİHAN

Yorumlar