Belçikalı Türk’ten dev bayrak jesti

Belçika’da yaşayan Erdal Şevik (39), Belçika Milli Takımı taraftarlarına büyük bir jest yaptı. Şevik Türkiye’de özel olarak diktirdiği dev Belçika bayrağını taraftar grubu lideri Thierry Forton’a hediye etti.Dünya Kupası elemelerinde...

Google Haberlere Abone ol
Belçikalı Türk’ten dev bayrak jesti

Belçika’da yaşayan Erdal Şevik (39), Belçika Milli Takımı taraftarlarına büyük bir jest yaptı. Şevik Türkiye’de özel olarak diktirdiği dev Belçika bayrağını taraftar grubu lideri Thierry Forton’a hediye etti.

Dünya Kupası elemelerinde gösterdiği başarıyı Brezilya’da da devam ettiren Belçika Milli Takımı taraftarlarını sevindirmeye devam ediyor. Belçika’da doğup büyüyen Erdal Şevik, Türkiye’de 400 lira ücretle özel olarak diktirdiği dev Belçika bayrağını Belçika Milli Takımı Taraftar Grubu Başkanı Thierry Forton’a hediye etti. Şevik, Türkiye Milli Takımı katılamadığı için Belçika Milli Takımı’nı desteklediğini ve göçün 50. yılının anısına böyle bir jestte bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın altyapılar için düzenlemiş olduğu turnuvaya davetli olan Crossing Schaarbeek Takımıyla birlikte İstanbul’a giden Erdal Şevik, Türkiye’de bulunduğu sırada böyle bir hediye hazırlamanın aklına geldiğini söyledi. Şevik, “Düzenlenen turnuva sebebiyle İstanbul’da Belçika Milli Takımı’nın 1-0 Rusya’ya karşı yendiği maçı seyretmiştik, o anda dev bayrak projesi aklıma geldi. 2-3 saat içinde İstanbul’da diktirdik.’’ dedi.

Erdal Şevik, bu sene Belçikalı Türklerin yüzde 90’ının 'Kırmızı Şeytanları' desteklediğini söyledi. Şevik, “Belçika Milli Takımı genç bir takım. Gelecek vaat eden bir takım, inşallah bizim Türk gençleri de Belçika Milli Takımı’nı seçer ve güzel bir jenerasyon meydana gelir. Bizler zaten doğma büyüme buralıyız, buranın ekmeğini yiyoruz. Türkiye’nin olmadığı bir yerde Belçika’yı desteklememiz gerekiyor.’’ dedi.

Thierry Forton ise arkadaşı Erdal Şevik’in böylesi bir jestte bulunmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Forton, “Bayrağı getirdikleri için teşekkür ediyorum. Biz Türkleri seviyoruz, Türkler de bizi seviyor ve bizleri destekliyor. Bayrağın Türkiye’den ve Türklerden gelmesinden dolayı çok duygulandım. Bir diğer organizasyonda eğer Belçika katılmaz ve Türkiye katılırsa tabii ki bizlerde Türkiye’yi destekleriz.’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar