Basescu: Düşürülen uçaktan Rusya, teröristlerle eşit sorumluluğa sahiptir

Romanya Cumhurbaşkanı Triain Basescu Ukrayna'nın doğusunda düşürülen uçakla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün basın açıklaması yaptı.Rusya'yı, Ukrayna'nın doğusunda bulunan teröristlere birinci elden yardım etmekle suçlayan...

Google Haberlere Abone ol
Basescu: Düşürülen uçaktan Rusya, teröristlerle eşit sorumluluğa sahiptir

Romanya Cumhurbaşkanı Triain Basescu Ukrayna'nın doğusunda düşürülen uçakla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün basın açıklaması yaptı.

Rusya'yı, Ukrayna'nın doğusunda bulunan teröristlere birinci elden yardım etmekle suçlayan Basescu bölgede yaşananlardan ve düşürülen uçağın sorumluluğunun "bölgede bulunan teröristler ve Rusya'ya ait olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Basescu "Rusya Federasyonu en başından beri Ukrayna'nın doğusundaki terörist oluşumun ve Cuma günü düşürülen sivil uçağın sorumlusudur. Uçağın düşürülmesinde bir numaralı sorumlu bölgede bulunan terör gruplarıdır. Ancak Rusya Dederasyonu da bölgeye yapılan silah desteğinden dolayı eşit sorumluluğa sahiptir ve bu terör eyleminin bir parçasıdır." dedi.

Basın toplantısında Avrupa Birliği'ne de seslenen Basescu, "Bu terörist saldırıda 192 Avrupa vatandaşı ölmüştür. Şimdi Avrupa Birliği ülkelerinin kendi vatandaşlarının güvenliği için bir şeyler yapma zamanıdır. Elbette ekonomik değerler, ticaretler önemlidir. Ancak vatandaşların güvenliği ile ticaret arasında bir seçim yapma zamanı gelmiştir." dedi. CİHAN

Yorumlar