Başbakanın berberine Kraliyet Nişanı

İngiltere Kraliçesi tarafından geleneksel olarak her yıl verilen nişanlardan birinin (MBE) Başbakan David Cameron’un berberi Lino Carbosiero’a verilmesi diğer partilerin tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanın berberine Kraliyet Nişanı

İngiltere Kraliçesi tarafından geleneksel olarak her yıl verilen nişanlardan birinin (MBE) Başbakan David Cameron’un berberi Lino Carbosiero’a verilmesi diğer partilerin tepkisine neden oldu.

‘X Factor’ şarkı yarışmasının eski stilist direktörü olan ve son üç yıldan beri Başbakan Cameron’un berberliğini yapan Lino Carbosiero’nun bu yıl Kraliçe’nin Onur Listesi’nde yer alması, koalisyon hükümetinin ortağı Liberal Demokrat Parti ile muhalefetteki İşçi Partili parlamenterlerin sert tepkisiyle karşılaştı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nden Steve Pound; Başbakan Cameron’un, kafasındaki kelliği gizlediği için berberini Kraliyet Nişanı ile ödüllendirildiğini belirterek bu durumu “saçmalık” diye yorumladı. Pound, bu ödül ile Başbakan Cameron’un yakın çevresine ayrıcalık yaptığı eleştirisi de getirdi.

İşçi Partili John Mann de bu gibi ödüllendirmelerden sonra Kraliyet tarafından verilen MBE nişanının saygınlığını yitirdiğini ifade etti.

Başbakan Cameron’un koalisyon ortağı Liberal Demokrat Partisi’nden Lord Oakeshott ise tepkisini “Kraliyet onur ödüllerinin, Başbakan Cameron’un dostlarına değil, gerçekten hake den kahramanlara verilmesi gerekir.” sözleriyle dile getirdi.

Bir başka İşçi Partili Phil Wilson da, Cameron’un berberine Kraliyet nişanı verilmesini, “az bile oldu, berber ‘gong madalyayı’ hak ediyor. Çünkü Cameron’u yakışıklı olması çok zor bir iş.” diyerek alaylı bir eleştiri getirdi.

Kraliyet nişanına layık görülen berber Lino Carbosiero, Buckingham Sarayı antetli mektubu açmadan önce paniklediğini belirterek, böyle bir ödüllendirmenin önemli müşterilerinin kendisine güveninden kaynaklandığını ifade etti. Kraliyet Nişanı sahibi berber Carbosiero erkek tıraşı için 90, kadın saç kesimleri için 150 Sterlin ücret alıyor.

Muhafazakar Parti dışından başbakanı hedef alan bu eleştirilere karşılık, Cameron’a yakın çevreler Berber Lino Carbosiero’nun yaptığı yardımlar nedeniyle böyle bir ödülü hak ettiğini savundu.

Kraliçe II. Elizabeth tarafından her yıl farklı mesleklerden seçilmiş insanları Kraliyet Nişanı ile ödüllendiriyor. CİHAN

Yorumlar