Başbakan Erdoğan’a Malezya’da fahri doktora unvanı verildi (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan’a Malezya’da fahri doktora unvanı verildi (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi.

Başkent Kuala Lumpur'daki Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde tören iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı takdim edildi.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde Türkiye’de başörtülü öğrencilerin üniversite kapılarından döndüğü bir dönemde Malezya üniversitelerinin kendilerine kapılarını açtığını hatırlattı. AK Parti iktidarı ile birlikte bu anlamsız yasakları kaldırdıklarından söz eden Başbakan Erdoğan, “Eğitimin özgürleşmesi için tarihi nitelikte adımlar attık. Türkiye’nin bu zor zamanlarında Malezya ve üniversiteleri hep yanında oldu… Aynı şekilde Bosna savaşları sırasında Balkanlardan yüzlerce öğrenci Malezya’da eğitim aldı. Buralardan mezun olan öğrenciler bugün hem kendi ülkelerinde hem de uluslar arası kurum ve kuruluşlarda önemli görevler.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin geçmişte yaşadığı sıkıntılardan bahseden Erdoğan, “Sabredenler zafere erişenlerdir. Üzerindeki zulme, baskıya, haksızlığa, tüm bunlara karşı sabreden ama eş zamanlı olarak samimi mücadele eden bir insan için zafer mukadder hale gelir. Türkiye’nin gençleri işte bunu başardılar. İnançlarından dolayı kendilerine yönelen zulme karşı sabrettiler, direndiler, tahammül gösterdiler, o zulmeti aydınlığa tahvil etmek için mücadele ettiler ve nihayetinde zafere elde ettiler. Bir dönem gençlerimize çok ağır zulümler edildiği için üzülüyorum ama sonuçta yurt dışında çok iyi üniversitelerde okumuş, uluslararası vizyon sahibi, birkaç dil bilen, dünyayı çok iyi tanıyan gençlerimiz oldu. Yani şer hayra tahvil edilmiş oldu. Gençlerimiz geldiler, örneğin Malezya’da eğitim gördüler, Malezya’nın dilini, kültürünü öğrendiler. Buradaki kardeşlerimizle daha da yakınlaştılar. Avrupa’ya, ABD’ye giden gençlerimiz oldu. Ülkelerine döndüler ve ülkelerinin kalkınmasına ciddi katkılar sağlıyorlar.” dedi.

Türkiye’nin son 11 yılda bu donanım ve birikimle gençlerin omuzlarında yükseldiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Biz bu süreçte şunu öğrendik. Demek ki başörtüsü bilimin önünde engel değilmiş. Demek ki inançlar, değerler bilimin önünde engel değilmiş. Önemli olan zihninizin içindekiler, ruhumnzdakidir, gönlünüzdekidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar