Barzani, siyasi Kürt partileri ile bir araya gelecek

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bugün Başkanlık ofisinde Kürt siyasi partileri ile bir araya gelecek. Barzani, Kürt siyasi partilerle geçtiğimiz 30 Nisan'da yapılan Irak seçimlerden sonra izleyecekleri ortak yol haritası üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
Barzani, siyasi Kürt partileri ile bir araya gelecek

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bugün Başkanlık ofisinde Kürt siyasi partileri ile bir araya gelecek. Barzani, Kürt siyasi partilerle geçtiğimiz 30 Nisan'da yapılan Irak seçimlerden sonra izleyecekleri ortak yol haritası üzerinde görüş alış verişinde bulunacak. Kürt liderler son günlerde Bağdat hükümetinde yer alıp almama konusunu tartışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Barzani bölgenin anamuhalefet partisi lideri Noşirvan Mustafa ile bir araya gelmişti. Barzani ve Mustafa Bağdat'a ortak bir kararla gidecekleri konusunda anlaşmışlardı.

Bu arada Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Kürt siyasi partilerine gönderdiği mektupta Bağdat hükümetinde yer alamalarını istemişti. Bugünkü görüşmeden sonra Kürtlerin Maliki'nin mektubuna ortak bir cevap vermesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar