Barzani: Bağdat'ın petrol hamallığını yapmayacağız

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan'ı Neçirvan Barzani, Bağdat yönetiminin kendilerinden petrolün hamallığını yapmalarını istediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Barzani: Bağdat'ın petrol hamallığını yapmayacağız

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan'ı Neçirvan Barzani, Bağdat yönetiminin kendilerinden petrolün hamallığını yapmalarını istediğini iddia etti. Erbil’de milletvekillerine konuşan Barzani, Kürt Bölgesi’nin enerji politikalarını anlattı. Bölge ile Bağdat arasındaki petrol anlaşmazlığı konusunda 2007 yılında bir taslak hazırladıklarını ifade eden Barzani,” Bu taslağı Irak Başbakan'ı Nuri El Maliki'ye verdim. Bu taslak üzerine anlaştık. Bu taslak iki tarafı da bağlayıcı niteliktedir. Eğer taslak yok hükmünde kabul ediliyorsa, herkes Irak anayasasına göre politikasını yürütür. “ dedi.
Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’nin Kürt Bölgesi ile petrol ticareti yapacağının kimsenin hayal bile etmediğini aktaran Kürt Yönetimi Başbakanı, şu anda bölgelerinde 23 ülkeden 50 şirketin enerji alanında faaliyet gösterdiğini ifade etti.
“Bağdat siz hamallık yapın, petrolü bize teslim edin biz istediğimiz yere satarız. Irak bütçesine göndeririz ve zamanı gelince Kürdistan'a karşı kırmızı kart niteliğinde kullanırız.” diyor ifadesini kullanan Barzani bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.
CİHAN

Yorumlar