Baltimore'da Hayat Normale Dönüyor.

ABD'nin Baltimore kentinde siyahi genç Freddie Gray'in gözaltındayken şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar sonucu uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Baltimore'da Hayat Normale Dönüyor.

  Freddie Gray'in geçen pazartesi cenaze törenin ardından,polis şiddetini protestoyla başlayan olayların sonucunda kentte şiddetli çatışmalar çıkmış ve bunun sonucunda gece 10 ile sabah 5 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 


Daha sonra yetkililerin ,Gray’ın gözaltına alınmasına karışan 6 polis memuru hakkında dava açılması kararını paylaşmalarıyla beraber gerilim yumuşamıştı. 

Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake, "Sokağa çıkma yasağı ilan etmedeki birinci önceliğim, kamu huzurunu, Baltimore halkının güvenliği, sıhhati ve refahını emniyete almaktı. Bu kolay bir karar değildi, ancak kentimizde sükunetin yeniden sağlanmasına katkı sağlamak için gerekli olduğunu hissettiğim bir karardı" dedi.

Kentteki olayların ardından,bölgeye sevk edilen polis ve ulusal muhafızlarında yakın zamanda bölgeden ayrılacakları ilettildi.

 

 

 

Yorumlar