Bakü'de Türkiye'deki Karabağlıları konu alan sempozyum yapıldı

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi ile aynı soy kökünden gelen Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Büyük Karabağ Kasabası ile Orta Karabağ köylerinde yaşayan vatandaşları konu alan sempozyum düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bakü'de Türkiye'deki Karabağlıları konu alan sempozyum yapıldı

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi ile aynı soy kökünden gelen Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Büyük Karabağ Kasabası ile Orta Karabağ köylerinde yaşayan vatandaşları konu alan sempozyum düzenlendi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Azerbaycan temsilciliğinin ev sahipliğinde başkent Bakü'de düzenlenen sempozyuma TİKA Başkanı Serdar Çam, milletvekilleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

''Bizim Karabağ'larımız'' ismiyle gerçekleştirilen sempozyum, iki ülke şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Serdar Çam, Azerbaycan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ topraklarına dikkat çekerek, "Birileri asıl Karabağ bizimdir diye sahte gerekçelerle Karabağ'ı Azerbaycan'dan koparmaya çalışsa da biz Karabağ'ı onlara bırakmayacağız." dedi.

Milletvekili Ganire Paşayeva da yaptığı konuşmada, iki ülke halklarının yakınlığına vurgu yaparak, "Azerbaycan'da yaşayan bir gencimiz için Azerbaycan ne kadar vatan ise Türkiye de o kadar vatandır." ifadelerini kullandı.

Programa sempozyuma sunumlarıyla katkı sağlayan akademisyenlere çeşitli hediye ve plaketler verildi.

Basına açıklamalarda bulunan Serdar Çam, Dağlık Karabağ'dan Anadolu'nun çeşitli bölgelerine göç etmiş Karabağlılar olduğunu vurgulayarak, her iki ülke akademisyenleri tarafından hazırlanan sunumların dinlenileceğini bildirdi. Çam, konunun kültürel, dil bilimi ve etnik açılardan masaya yatırılacağını sözlerine ekledi.

Çeşitli konularda 3 oturum olarak gerçekleştirilen sempozyum yöresel müzik gruplarının sahne gösterileri ile son buldu. CİHAN

Yorumlar