Bakü'de 3000 öğrenci Türkçe Olimpiyatları için yarışacak

Bu yıl 12'incisi yapılacak Türkçe Olimpiyatları'nın Azerbaycan ülke seçmelerine rekor sayıda katılım gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Bakü'de 3000 öğrenci Türkçe Olimpiyatları için yarışacak

Bu yıl 12'incisi yapılacak Türkçe Olimpiyatları'nın Azerbaycan ülke seçmelerine rekor sayıda katılım gerçekleşti. 913 okuldan 3 binden fazla öğrenci yarın akşam başkent Bakü'de yapılacak finallere katılabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Konuya ilişkin basına konuşan Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren, Türkçe olimpiyatlarının karşılıklı kültürel etkileşim programı olduğunu söyledi. Özeren her yıl olduğu gibi olimpiyatlara büyük bir özveriyle hazırlandıklarını Türkiye'de on binlerce insana Azerbaycan'ın kültürünü, tarihini, sanatını tanıtma fırsatı bulacaklarını bildirdi. Olimpiyatlara katılan ülkelerin tanıtımı amacıyla stantlar kurulduğunu ifade eden Özeren, '' Azerbaycan'ın standı bu güne kadar yapılan bütün olimpiyatlarda 'ülkesini en iyi tanıtan stant' oldu. Geçen yıl Azerbaycan standı altın madalya ile ödüllendirildi, bu yılda farklı olmayacaktır.''dedi.

Olimpiyatların organizasyonunda yer alan Anadolu Dil ve Kültür Merkezi Azerbaycan Temsilcisi İlhami Atmaca da yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen olimpiyatlarda Azerbaycan'ın 8 altın 6 gümüş olmak üzere 14 madalya aldığını söyledi. Atmaca 11 yıllık Türkçe olimpiyatları tarihinde Azerbaycanlı öğrencilerin 42 altın,56 gümüş, 20 bronz olmak üzere toplam 118 madalya kazandığını sözlerine ekledi.

Türkçe Olimpiyatları Azerbaycan Finalleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi,Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi ve Anadolu Dil ve Kültür Merkezi Azerbaycan Temsilciliğinin ortak koordinesiyle gerçekleştiriliyor.
CİHAN

Yorumlar