Bakanların istifası Alman basınında

Türkiye'de yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve bunun üzerine bakanların istifası Alman basınınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Bakanların istifası Alman basınında

Türkiye'de yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve bunun üzerine bakanların istifası Alman basınınında geniş yer buldu. Ülke basınında yer alan haberlerde, Başbakan Recep Yayyip Erdoğan'ın inandırıcılığını kaybettiği ve hükümetin her geçen gün zayıfladığı vurgulandı.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Zeit, internet sayfasında, skandalı 'siyasi deprem' olarak nitelendirdi. Die Zeit, "Erdoğan bütün dünyayı düşman ilan etti." yorumunda bulundu.

Ülkedeki diğer gazeteler de konuyla ilgili haberlerinde şu ifadeleri kullandı:

Süddeutsche Zeitung: "Erdoğan, kabinesinin neredeyse yarısının değişmesine sebep olan yolsuzluk skandalının ardından hâlâ uluslararası bir komplo iddiasında ısrar ediyor."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Rüşvet skandalına karışan bakanların istifası başbakanı kabine revizyonuna zorladı. skandala ismi karışan bakanlar arasından şimdiye kadar istifa etmeyen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da görevini kaybetti. Skandal, bir haftadan beri Türkiye’yi sarsıyor.

Berliner Zeitung: "Türkiye’deki rüşvet skandalının boyutları her geçen gün genişliyor. Başbakan Erdoğan, kabine revizyonuyla 11 yıllık iktidar döneminde yaşadığı en büyük krizi atlatmaya çalışıyor. Erdoğan, şimdilik istifa fikrinden çok uzak."

Tageszeitung ise olayları "Erdoğan’ın üzerindeki baskı artıyor. Başbakan, baskılar sonunda kabinesinin neredeyse yarısını değiştirdi." başlığıyla konuyu gündemine taşıdı. CİHAN

Yorumlar