Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi: Azeri-Rus dostluğu kalıcıdır

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Azerbaycan Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Azeri-Rus ilişkilerinin son yıllarda artarak stratejik ortaklık boyutuna ulaştığını kaydetti. Etkinliğe, Rusya...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi: Azeri-Rus dostluğu kalıcıdır

Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Azerbaycan Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Azeri-Rus ilişkilerinin son yıllarda artarak stratejik ortaklık boyutuna ulaştığını kaydetti. Etkinliğe, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin'in de aralarında olduğu çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Törende konuşan Bülbüloğlu “2001 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan’a yapmıştı. 2013 yılında da Putin tekrar Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bu dostluk ilişkilerimizi bir daha kanıtladı. Artık hükümetler ve bakanlar düzeyinde sıcak ilişki ve dostluğumuz devam ediyor. Azeri-Rus dostluğu artık kalıcıdır!” dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Karasin, Azeri halkının Rusya’nın tarihi ve sosyal siyasi hayatında faal rol oynadığını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Moskova’nın Himki bölge yerel meclisi milletvekili Hanoğlan Aliyev, Bağımsızlık Günü’nün Azerbaycan tarihinin önemli sayfalarından biri olduğunu vurguladı. Aliyev, “Azeri diaspora temsilcileri olarak bizler ikili ilişkilerin artmasına katkı sağlıyoruz. Ben yaklaşık her ay Moskova’nın çeşitli bölgelerinden bir kaç Rus öğrencinin Azerbaycan’ı ziyaret etmesini organize ediyorum. Bu öğrenciler, Azeri kültürü, gelenek görenekleri ile tanışarak büyük izlenimlerle geri dönüyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar