Azerbaycan’dan Çin’e ‘'kötü güçlerle mücadele' desteği

Çin’in Şanghay şehrindeki "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, zirve kapsamında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan’dan Çin’e ‘'kötü güçlerle mücadele' desteği

Çin’in Şanghay şehrindeki "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) 4. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, zirve kapsamında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüştü.

Görüşmede Aliyev, Çin'in başka ülkelerin gelişme yollarına saygı duyduğunu ve bu tavrın uluslararası ilişkiler için örnek olduğunu belirtti. Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre Aliyev, Çin'in, terörizm, bölücülük ve aşırıcılıktan oluşan "üç kötü güç"le mücadelesine kararlılıkla destek verdiklerini vurguladı. Aliyev ayrıca, Azerbaycan'ın İpek Yolu Ekonomik Kuşağı'nda yer almayı arzu ettiğinini belirtti.

Haberde, Xi Jinping’in de Çin ile Azerbaycan arasındaki dostça işbirliğinin, eşitlik, ortak çıkar ve karşılıklı güven temelinde geliştiğini söylediği kaydedildi. Xi, Azerbaycan'ın Çin'in çekirdek meseleleriyle ilgili sorunlarda kararlılıkla verdiği desteği takdirle değerlendirdiklerini ve Azerbaycan halkının kendine özgü gelişme yolunu desteklediklerini ifade etti. Xi ayrıca, Azerbaycan ile her alanda işbirliğini yoğunlaştırmayı ümit ettiklerini de vurguladı.

Radyonun haberine göre Xi ayrıca, Çin'in Bağımsız Devletler Topluluğu'na barışçı ve dostça yaklaştığını yineledi ve dış güçlerin, bölge ülkelerinin iç meselelerine karışmasına karşı çıktıklarına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar