Azerbaycan'da Türkiye'nin sağlık turizmi tanıtılıyor

Azerbaycan'da düzenlenen 2. Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri isimli etkinlikle Türkiye'nin sağlık turizminin tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da Türkiye'nin sağlık turizmi tanıtılıyor

Azerbaycan'da düzenlenen 2. Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri isimli etkinlikle Türkiye'nin sağlık turizminin tanıtımı yapıldı.

Başkent Bakü'de düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumlarıyla birlikte Bursa Valiliği de şehir tanıtımıyla katılıyor.

Etkinlik çerçevesinde iki ülke arasında sağlık ve sağlık turizminin geliştirilmesi adına sektördeki yeni gelişmeler ve yaşanan problemler masaya yatırılacak. Ayrıca iki gün devam edecek organizasyon kapsamında sağlık kuruluşları, açılan sergilerle faaliyetlerini tanıtma fırsatı bulurken, kurumlar arası işbirliği anlaşmaları için de zemin aranacak.

Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Azerbaycan'a ilk defa geldiklerini ve Bursa olarak kendilerini tanıtmayı amaçladıklarını bildirdi. Ercoşkun, Bursa'nın şimdiye kadar Azerbaycan'da çok da anlatılmamasına rağmen şehre gelen yabancı hastalar içerisinde Azerbaycanlıların çoğunlukta olduğunu söyledi. Söz konusu yoğunluğu fırsat bilerek Bakü'ye geldiklerini dile getiren Ercoşkun, Azerbaycan'ın sağlık turizmi konusunda önemli bir pazar ve fırsat olduğuna bildirdi. Ercoşkun, ''Aynı dili konuşan, aynı kültürü paylaşan, aynı şeyle kaygılanan aynı mutluluğu paylaşan insanlar olduğunu düşünerek, burada kendimizi anlatmak gerektiğini hissettik." dedi.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Okur da basına yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki sağlık personellerinin Türkiye'ye gelerek eğitim alması, oradaki donanımları ve teknolojileri takip ederek Azerbaycan'a da aynı şekilde bir sağlık hizmeti sunma hedefi taşıdıklarını söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan da yaptığı açıklamada, Azerbaycan ve Türkiye arasında yapılması gereken en önemli işbirliğinin sağlık sektöründe olması gerektiğini savundu. Arslan, "Bu çerçevede özel sektörle birlikte 2 yıldır Bakü'de, 'Bakü Sağlık Turizmi ve İşbirliği Günleri' adı altında bir etkinliği yapar hale geldik." dedi.

Etkinlik, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın (TİKA) ortak organizesiyle gerçekleştiriliyor. CİHAN

Yorumlar