Avusturya'da ilk seçim sonuçları

Avusturya'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ilk sandık çıkış sonuçlarına göre Hristiyan Demokrat çizgisindeki Halk Partisi, yüzde 27 oy oranı ile ilk sırada yer alıyor.Sosyal Demokrat Parti yüzde 23,8 ile 2009 yılındaki oy oranına...

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da ilk seçim sonuçları

Avusturya'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ilk sandık çıkış sonuçlarına göre Hristiyan Demokrat çizgisindeki Halk Partisi, yüzde 27 oy oranı ile ilk sırada yer alıyor.

Sosyal Demokrat Parti yüzde 23,8 ile 2009 yılındaki oy oranına ulaşırken, aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi 7 puanlık bir artış ile yüzde 20'ye çıktı.

Yeşiller yüzde 14,6 ile seçimlerde çıkış yapan bir diğer parti olurken liberal NEOS ilk kez katıldığı seçimlerde beklentilerin altında kalarak yüzde 8 oranında oy aldı.

Anti-AB partisi ise yüzde 2,6 oy almasına karşın meclise milletvekili gönderemeyecek.

AP'ye 18 milletvekili gönderecek Avusturya'da sonuçların değişmemesi durumunda aşırı sağcıların 2 olan sandalye sayısını 4'e yükseltmesi bekleniyor. 2009 yılında bağımsız liste ile seçime giren ve yüzde 17 oy alan Hans Peter Martin, bu seçimlere katılmadı. CİHAN

Yorumlar