Avusturya'da 27 yaşında dışişleri bakanı göreve başlıyor

Avusturya'da 29 Eylül seçimlerinden sonra başlayan koalisyon görüşmelerinde sona gelindi.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya'da 27 yaşında dışişleri bakanı göreve başlıyor

Avusturya'da 29 Eylül seçimlerinden sonra başlayan koalisyon görüşmelerinde sona gelindi. İki aydır devam eden süreçte Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Halk Partisi (ÖVP) belli konularda geri adım atarak anlaşma sağladı.

Öğleden sonra Başbakanlık Binası'nda yapılan basın toplantısı ile duyurulan yeni hükumetin Başbakanı SPÖ lideri Werner Faymann olurken, ÖVP lideri Michael Spindelegger Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak kabinede yer alacak.

Yeni kabinenin en büyük sürprizi 27 yaşındaki Uyum Müsteşarı Sebastian Kurz'un Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi oldu. Bakanlıkların paylaşımı ve bakanların isimleri bu akşam yapılacak parti grup toplantısı sonrası resmen açıklanacak.

SİGARA İÇENLERE KÖTÜ HABER

Yeni hükümetin kaynak oluşturma konusunda yaptığı çalışmaların sigara ve alkol tüketicilerinin cebini yakacak. Tütün ve alkol ürünlerinde vergi artışı kesinleşirken sigarada paket başı 15 cent zam yapılması bekleniyor.

EMEKLİLİK YAŞINDA ARTIŞ YOK

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyal Demokrat Parti'nin (SPÖ) seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik yaşının artırılması yönündeki kararlılığı Halk Partisi'nin (ÖVP) bu konuda geri adım atmasını sağladı. Yeni hükümet programında bütçe denkliği konusunda 2016 yılı hedefinden geri adım atmazken, yüksek maaş alan yöneticilere yeni vergiler geliyor.

Birçok küçük kalemde vergi artışları öngörülürken bütçe konusunda özelleştirme konusunda da anlaşmaya varıldı. Devletin hissedar olduğu OMV, Post gibi kurumlardaki yüzde 25'in üzerindeki paylarının satışından 1,5 milyar Euro gelir elde edilebilecek. CİHAN

Yorumlar