Avusturya basını Türkiye’yi, İran ve Çin’e benzetti

Türkiye’de Twitter’a uygulanan erişim yasağının ardından Avusturya’nın ulusal gazetelerinde Türkiye ile ilgili ağır eleştiriler yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya basını Türkiye’yi, İran ve Çin’e benzetti

Türkiye’de Twitter’a uygulanan erişim yasağının ardından Avusturya’nın ulusal gazetelerinde Türkiye ile ilgili ağır eleştiriler yer aldı. Ülkenin günlük yayın yapan iki prestijli gazetesinde yer alan köşe yazılarında Türkiye, Twitter yasağı nedeniyle İran ve Çin'e benzetildi.

Der Standard Gazetesi yazarı Teresa Eder, ‘‘Erdoğan, kuşu vurup indirdi’’ başlıklı yazısında Türkiye ile ilgili sert ifadelere yer verdi: ‘‘Yolsuzluk skandallarının yanı sıra bilgi alma özgürlüğüne yapılan müdahalelerle beraber Erdoğan, potansiyel bir Avrupa Birliği ülkesinden ziyade İran ya da Çin gibi sürekli tehdit altındaki ülkeleri anımsatıyor. Bu, yerel seçimlerden önce arzu edilen bir durum gibi görünmüyor. ’’

Die Presse Gazetesi yazarı Wieland Schneider ise ‘‘Erdoğan, Tahran’ı örnek alıyor’’ başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan’ın demokratik kazanımlarla inşa ettiği abideyi derin çatlaklarla tamamladığını söyleyerek ‘‘Türkiye, sosyal ağlara baskı uygulayan bölgedeki diğer örneğe yani İran'a benziyor.’’ ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar