Avustralyalı bakan: Twitter’ı kapatmayı aklımızdan bile geçirmeyiz

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması dünyanın bir numaralı gündem maddelerinden biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Avustralyalı bakan: Twitter’ı kapatmayı aklımızdan bile geçirmeyiz

Twitter’ın Türkiye’de yasaklanması dünyanın bir numaralı gündem maddelerinden biri oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya sitesi Twitter'ın kökünü kazıyacaklarını açıklamalarının ardından, erişimin engellenmesi nedeniyle dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Avustralya Federal İletişim Bakanı Malcolm Trunbull, sosyal medyanın toplumsal hayattaki önemine işaret etti, basın ve medya özgürlüğüne çok derin bir bağlılıkları olduğunu vurguladı.

Avustralya Federal İletişim Bakanı Trunbull, bir hükümet veya devletin, fikir ve ifade özgürlüğünü hiçbir zaman engelleyemeyeceğini belirterek, "Fikir ve ifade özgürlüğü şu demek, devlet ve hükümet ,medyanın ve vatandaşlarının görüşlerini özgürce ifade etmesini engellemeye çalışamaz." dedi.

Twitter’ın kapatılmasının akıldan bile geçirilmeyecek bir durum olduğunu vurgulayan Trunbull, "Tabii ki çocuk istismarı, iftira ve hakaret içeren yayınlarla ilgili yasalarımız mevcut. Bu yasalar, o tür adımları engelliyor." dedi.

Kamuya ait medya ve basın kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının uluslararası basın ilkeleri kapsamında ve sadece doğruyu yazmak ve yaymak, bağımsız haber vermek olduğunu vurgulayan bakan, ülkenin kamu televizyonu ABC hakkında bilgi verdi. Malcolm Trunbull, "Bu tür özerk kurumlar vatandaşların vergileriyle çalışmalarını yürüten müesseselerdir. Hükümet onların hangi haberi nasıl yapacağını, ekrana kimi çıkaracağını asla söyleyemez. Sadece bu kuruluşların bağımsız haber yapabilmelerini sağlayacak tedbirleri alır." dedi. CİHAN

Yorumlar