Avustralya, yine Anadolu festivaline hazırlanıyor

Avustralya, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Anadolu festivaline hazırlanıyor. 1-2 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak festival yine Sidney şehrindeki Darling Harbour’da düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Avustralya, yine Anadolu festivaline hazırlanıyor

Avustralya, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Anadolu festivaline hazırlanıyor. 1-2 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak festival yine Sidney şehrindeki Darling Harbour’da düzenlenecek. Festivale sanatçı Yusuf Güney’in yanı sıra, Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na ‘yaşayan en uzun insan’ olarak giren Mardinli Sultan Kösen de katılacak.

Sidney’de iki yıldır yapılan ve büyük ses getiren Anadolu Türk Kültür Festivali'nin üçüncüsü için geri sayım başladı. Türkiye’den 20 bin kilometre uzaklığa Anadolu’nun kültürünü taşıyan gönüllüler, hafta sonunda Avustralyalılara büyük bir bayram yaşatacak. Festivale ilk yıl 25 bin, ikinci yıl 50 bin kişi katılırken, bu yıl ise 80 bin kişinin gelmesini hedefleniyor.

Bayram Türk Kültür Merkezi’nin organizesi ve Sidney Türk Ticaret Odası’nın (STCC) desteği ile gerçekleştirilecek 3. Anadolu Türk Kültür Festivali, 1-2 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Sidney Türk toplumunun en büyük organizasyonu olan ve artık geleneksel hale gelen Anadolu festivalinin iki günlük programında Türk kültürünü tanıtıcı stantlar yer alacak.

Türk el sanatları, hat, ebru, çömlek yapımı, bakır işleme ve çini yapım ustası gibi sanatçılar canlı tanıtım yapacaklar. Sidney şehir merkezinde, geçen yıl yaklaşık 50 bin kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşen festivalin üçüncüsüne hazırlık çalışmaları ise hızla devam ediyor. Bayram Türk Kültür Merkezi tarafından kurulan organize komitesi tarafından yürütülen çalışmalar, son aşamaya geldi.

DÜNYANIN EN UZUN ADAMI SULTAN KÖSEN AVUSTRALYA'YA GELİYOR

Festivale, Yusuf Güney’in yanı sıra Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na ‘yaşayan en uzun insan’ olarak giren Sultan Kösen’in de katılacak. Avustralya’da yaşayan Türk toplumunu Anadolu’nun eşsiz değerleri etrafında birleştirmeyi amaçladıkları vurgulanan Bayram Kültür Merkezi Başkanı Rıdvan Manav, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz festivalle, Anadolu’nun tarihini, kültürünü, sanatlarını, müziğini, folklorunu ve yemeklerini hem Avustralyalılara, hem de kendi toplumumuza tanıtmayı amaçlıyoruz. Geçen yıl 50 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı festivali, bu yıl ise iki gün içinde 80 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz.” dedi.

Festival gününden 2 hafta önce, Darling Harbour civarının Türk Bayrağı ve festival tanıtım ilanları ile donatılacağını hatırlatan organizasyon komitesi, alanda geleneksel Türk mutfağından eşsiz lezzetlerin sunulacağı yiyecek çadırları olmak üzere 70 civarında etkinlik ve kültürel tanıtım ile reklam amaçlı çadırların yer alacağını belirtti.

Sidney Belediyesi ve NSW Hükümeti’nin desteğiyle gerçekleşecek festival, pazar günü akşama doğru sanatçı Yusuf Güney konseri ile sona erecek. Bu arada gün boyu da yerel sanatçılar da sahnede yer alacak.

Darling Harbour’daki festivalde ayrıca Türkiye’den getirtilen Osmanlı tarihi eserleri, Türk halk ve sanat müziği konserleri, mehter, folklor, yağlı güreş ve sema gösterileri, Türk yemeklerinin tanıtımı ve satış reyonları, çini porselen ve el sanatları sergisi ile ebru, hat ve tezhip sanatından örnekler sunulacak. CİHAN

Yorumlar