Avrupa’ya sığınan mültecilerin üçte biri İsveç’te

İsveç’in Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok mülteci kabul eden ülke olduğu bildirildi. İsveç Radyosu’nun haberine göre, 2013 yılı içerisinde AB’ye sığınan mültecilerin üçte birinden fazla kısmını İsveç kabul etti....

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’ya sığınan mültecilerin üçte biri İsveç’te

İsveç’in Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok mülteci kabul eden ülke olduğu bildirildi.

İsveç Radyosu’nun haberine göre, 2013 yılı içerisinde AB’ye sığınan mültecilerin üçte birinden fazla kısmını İsveç kabul etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) rakamlarına göre, Avrupa ülkelerine dağıtılan 5 bin kadar mültecinin bin 900’ü İsveç’e yerleştirildi. İsveç’i 750’şer mülteci kabulü ile İngiltere ve Finlandiya takip etti.

İsveç Devlet Televizyonu STV de İsveç’in 2007 yılından bu yana UNHCR’in mülteci statüsünde kabul ettiği bin 700 ila bin 900 sığınmacıya kapılarını açtığını duyurdu.

İsveç’in kabul ettiği mülteciler arasında, genelde ülkeye ekonomik külfetinden dolayı kabulüne yanaşılmayan ağır sağlık problemli ve özürlü kişilerin olduğu da kaydedildi. Konuyla ilgili SVT’ye konuşan UNHCR sözcüsü Heidi Boener, İsveç’i bu tutumundan dolayı kutladı. CİHAN

Yorumlar