Atina'da 'Türk Kültür Haftası' rüzgarı sona erdi

Yunanistan’ın başkenti Atina ‘Türk Kültür Haftası’, Muammer Ketencoğlu ve Zeybek Topluluğu’nun verdiği konser ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Atina'da 'Türk Kültür Haftası' rüzgarı sona erdi

Yunanistan’ın başkenti Atina ‘Türk Kültür Haftası’, Muammer Ketencoğlu ve Zeybek Topluluğu’nun verdiği konser ile sona erdi. Paleo Faliro Belediyesi Konser Salonu’na akın eden yüzlerce müziksever, keyifli anlar yaşadı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 6 Mart’ta ‘Dört Mevsim İstanbul Fotoğrafları’ adlı sergi ile start alan ‘Türk Kültür Haftası’, birbirinden renkli etkinlik ve programlarla Atinalıların beğenisini kazandı. 30 yıl sonra 12 farklı kültürel etkinlikle gerçekleşen ‘Türk Kültür Haftası’, başarılı bulundu.

'Türk Kültür Haftası’nın 7 Mart günü gerçekleşen resmi açılış resepsiyonunda davetlilere bir haftalık programa dair küçük bir derleme sunulurken, Türk ve Yunan misafirler, yabancı diplomatlar ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk, Türk kültürünün farklı yönlerini yansıtan renklere ilişkin beğenisini dile getirdi.

Resepsiyonda, soprano Aytül Büyüksaraç ve piyanist Demet Eytemiz, konuklara müzik ziyafeti sunarken, Adana Olgunlaşma Enstitüsü´nün hazırladığı Osmanlı Kaftanları mini bir defile ile tanıtıldı. Defilenin sonunda Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Zeynep Uras da Hürrem Sultan kostümüyle podyuma çıkarak konukları selamladı. Resepsiyonda yaptığı konuşmada Uras, "Amacımız, bir dostluk köprüsü kurmak ve bunu pekiştirmektir." ifadelerini kullandı.

EGE'NİN ŞARKILARI

Atina’da bir hafta süren ‘Türk Kültür Haftası’, dün akşam ‘Muammer Ketencoğlu ve Zeybek Topluluğu’nun Türkçe ve Yunanca olarak okuduğu şarkılardan oluşan konser ile sona erdi. İstanbul kökenli Rumların yoğun olarak yaşadıkları Paleo Faliro Belediyesi Konser Salonu’na akın eden yüzlerce müziksever, Ege’nin iki yakasına dair müziğin ritmine kendini kaptırarak unutulmaz bir gece yaşadı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği himayesinde ve Atina-Pire Başkonsolosluğu ve sponsorların katkısı ile düzenlenen etkinlikler zinciri, 6-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Hafta boyunca gezilebilen sergilerde; tanıtımı amacıyla, Türk kültürünü temsilen kahve, baklava, badem ezmesi gibi ürün ve Türk yemekleri ziyaretçi ve davetlilere ikram edildi.

TÜRK HAFTASINDA YER ALAN ETKİNLİKLER
- İstanbul fotoğraflarından oluşan bir sergi,
-7, 8 ve 9 Mart tarihlerinde farklı kitlelere hitaben üç ayrı resepsiyon,
- Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından geleneksel Türk giysileri bir defileyle tanıtıldı,
-Geleneksel sanatlardan tezhip, hat, minyatür ve ebru eserlerinden oluşan sergi,
-Ünlü resim sanatçısı Prof. Dr. Devrim Erbil’in eserlerinden oluşan sergi,
-Gümüş üzerine hat işleme ustası İsmet Özer’in eserleri sergilendi,
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Kent Orkestrası Türk Sanat Müziği sanatçıları tarafından müzik dinletisi,
-Piyanist Yrd. Doç. Demet Eytemiz ve soprano Aytül Büyüksaraç tarafından verilen resital,
-Trakya Üniversitesi’nin desteği ile iki müzik grubu (Quartet ve Balkan Ezgileri) tarafından resitaller verildi,
-Afyon Kocatepe Üniversitesi Destar Türk Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu’ndan 11 kişilik bir ekip tarafından sema ve folklor gösterisi yapıldı,
-Türkiye’yi tanıtıcı görsel ve basılı yayınlar, davetli ve ziyaretçilere dağıtıldı,
- Sinevizyon gösterisi,
- Türk Kültür Haftası’nın kapanış programı, 14 Mart akşamı Paleo Faliro Belediyesi Kültür Salonunda Müzisyen Muammer Ketencoğlu ve grubu tarafından verilen konser ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar