Astana’da ilk teravih coşkusu

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Müslümanlar ilk teravih namazında camilere akın etti.Orta Asya’nın en büyük camilerinden olan Hazret Sultan Camisi on bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk teravih namazında insanların akınına uğradı. Yatsı...

Google Haberlere Abone ol
Astana’da ilk teravih coşkusu

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Müslümanlar ilk teravih namazında camilere akın etti.

Orta Asya’nın en büyük camilerinden olan Hazret Sultan Camisi on bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk teravih namazında insanların akınına uğradı. Yatsı namazının kılınmasının ardından Hazret Sultan Camisi Baş İmamı Serikbay Oraz, tüm müslümanları Ramazan ayı dolayısıyla kutladı. Ramazan’ın bereket ayı olduğunu belirten Oraz, halktan bu ayda bol ibadet yapmalarını ve israftan kaçınmalarını istedi.

Ramazan dolayısıyla Astana camilerinde yaklaşık bin kişiye iftar verileceğini duyuran başimam, ayrıca Ramazan boyunca insanların sorularına cevap vermek maksadıyla gün boyunca camilerde de imamların hazır bulunacağını hatırlattı. Bu yıl Astana’nın yedi büyük merkez camisinde hatimle kılınacak teravih namazına Astana’da yaşayan Türkler de büyük katılım sağladı. Ramazanı torunlarıyla birlikte geçirmek içn Astana’ya gelen İskender Oskay, Ramazan’ın İslam alemine huzur getirmesi dileğinde bulundu.

On bin kişilik kapasiteye sahip olan Hazret Sultab Camisi’ne ilk teravihte yaklaşık beş bine yakın kişi geldi. İmsakın 03.21 girdiği Astana’da ilk iftar saat 21.41’de açılacak.

CİHAN

Yorumlar