Ashton: Sosyal ağlar yasağına dair endişemizi Türkiye'ye ilettik

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı (Gymnich) sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Ashton: Sosyal ağlar yasağına dair endişemizi Türkiye'ye ilettik

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı (Gymnich) sona erdi. Basın toplantısında konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Türkiye’de sosyal ağların yasaklanması konusunda Türkiye’ye endişelerini ilettiklerini söyledi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı (Gymnich) sona erdi. Türkiye’yi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantının ardından bir basın toplantısı düzenlendi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, “Türkiye temsilcisine Twitter yasağına ilişkin AB’nin endişelerini ilettiniz mi?” şeklindeki bir soruyu cevaplandırdı. Ashton, şöyle konuştu: “Türkiye konusunda, her meselede olduğu gibi Türk meslektaşlarımıza bu konudan kaynaklanan sorunları ve şu anda olanlara dair endişelerimizi ilettik. Şimdi yerel seçimler bittiğine ve Anayasaya Mahkemesi’nin verdiği karara göre zannediyorum işler ilerleyecektir."

Ashton, "Tüm toplumlar gibi Türkiye için de sosyal ağlar çok önemlidir. Türkiye’den meslektaşımız da bize yürürlüğe geçirilecek reformlar konusunda bir konuşma yaptı. Açık ve dürüst bir görüşmeydi.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar