Arama Kurtarma Ekibi ASYA Balkanlar'da yaraları sarmaya çalışıyor

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Ekibi ASYA, tarihlerinin en büyük sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek ve Sırbistan'da yardım faaliyetlerini sürdürüyor. 1 milyon 200 bin kişinin selden etkilendiği Bosna'da ASYA'dan...

Google Haberlere Abone ol
Arama Kurtarma Ekibi ASYA Balkanlar'da yaraları sarmaya çalışıyor

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Ekibi ASYA,

tarihlerinin en büyük sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek ve Sırbistan'da yardım faaliyetlerini sürdürüyor. 1 milyon 200 bin kişinin selden etkilendiği Bosna'da ASYA'dan 4 kişilik ekip çalışmalarına devam ediyor. ASYA Arama Kurtarma Ekibi Takım lideri Ertuğrul Yorguner, "Bosna'da sel suları çekilmeye başladı. Heyelan nedeniyle ulaşılamayan bölgelerde ciddi bir hijyen sıkıntısı olduğunu düşünüyoruz. Daha önce hiç yardım ulaşmayan bölgelere öncelikli olarak yardım götürmeye gayret gösteriyoruz." dedi.

Heyelan nedeniyle yolların kapandığı Zenica ve Bıstrıca köylerine zaman zaman yürüyerek zaman zaman da traktörlerle yardım ulaştırdıklarını söyleyen Yorguner, "Afetten en çok etkilenen Magdaş ve çevresinde şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki evlerin 2. katına kadar sular ulaşmış durumda. İnsanlar selden kalan çamuru temizlemeye çalışıyorlar. Su sıkıntısının yaşandığı yerlerde salgın hastalık tehlikesi de olabilir. Bu bölgelere su ve hijyen malzemelerini ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi. Yorguner, Bosna'da afetten zarar gören bölgelere şeker, makarna, sıvı yağ, pirinç, konserve gıdı, hijyen malzemesi, sabun ve deterjan gibi malzemelerin de ulaştırıldığını ifadelerine ekledi.

SIRBİSTAN'DA 5 BİN EV SELDEN ETKİLENDİ

Sırbistan’a ulaşan üç kişilik Asya Arama Kurtarma Ekibi, 25 bin dolarlık yardımı afetzedelere dağıtmaya başladı. Ayrıca Türkiye'den yola çıkan konserve gıda, battaniye, temizlik malzemesi ve hijyen malzemelerinden oluşan 1 insani yardım tırı da Sırbistan'a ulaştı.

Bölgede çalışmalarını sürdüren Asya Arama Kurtarma Takım lideri İsmail İşler, "Son yüz yılın en büyük sel felaketini yaşayan Sırbistan'da Belgrad yakınlarındaki 50 bin nüfuslu Ojrenovaci şehri tamamen tahliye edildi. Bu bölgede yaşayan insanlar Belgrad'da stadyum, spor salonu ve otellerde barınıyorlar. Edindiğimiz bilgiye göre 700 civarında kayıp var." dedi.

Kimse Yok Mu olarak selden en çok etkilenen 5 şehirde acil yardımların ulaştırılmaya başlandığını belirten İşler, "Özellikle gıda, temizlik, dezenfektan malzemeleri, su ve çocuk bezi gibi ihtiyaçların dağıtımına başlandı." şeklinde konuştu.

Bosna-Hersek’in kuzeyi ve Sırbistan'ı vuran sel felaketinde bölgede yardım faaliyetlerine devam eden Kimse Yok Mu, Bosna'ya 1 tır insani yardım malzemesi ve toplamda 75 bin dolar; Sırbistan'a ise 1 tır insani yardım malzemesi ve toplamda 35 bin dolar yardım ulaştırdı. CİHAN

Yorumlar