AP Başkanı’ndan çok sert Twitter açıklaması: Şiddetle kınıyorum

Avrupa Birliği’nden gelen Twitter tepkileri tsunamiye dönüştü. Sabah saatlerinde attığı tweetle tepkisini dile getiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, öğleden sonra çok sert bir yazılı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
AP Başkanı’ndan çok sert Twitter açıklaması: Şiddetle kınıyorum

Avrupa Birliği’nden gelen Twitter tepkileri tsunamiye dönüştü. Sabah saatlerinde attığı tweetle tepkisini dile getiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, öğleden sonra çok sert bir yazılı açıklama yaptı. Cihan Haber Ajansı'na gönderdiği yazılı açıklamada Twitter yasağını “şiddetle kınadığını” vurgulayan Schulz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert ifadelerle yüklendi.

Erdoğan’ın kontrol edemediği bütün medya ve basın kuruluşlarına karşı bir kampanya yürüttüğünü ifade eden Schulz, bu otoriter yaklaşımın ifade hürriyetine doğrudan bir saldırı niteliğinde olduğunu söyledi.

Bugünün Twitter’ın 8. yaş günü olduğuna dikkat çeken Schulz, “Ancak Türkiye’de Başbakan Erdoğan Twitter’ın kökünü kazıma sözü verdiği için bu yaş gününü kutlamak için bir sebep bulamıyoruz.” dedi. Erdoğan’ın mahalli seçim kampanyasını ‘biz’ ve ‘onlar’, ‘vatansever Türkler’ ile ‘yabancı provokatör ajanlar’ söylemleri ile sürdürdüğüne işaret eden Schulz, “Bana göre tartışma Türkiye’nin nasıl daha da ileri götürülmesi gerektiği üzerine olmalı. İnterneti, sosyal medyayı ve hür basını boğmak, hakimleri siyasileştirmek Türkiye’yi 21. yüzyılın sorunlarına hazırlamak ve AB’ye yakınlaştırmak için kesinlikle iyi reçeteler değil." dedi.

Erdoğan’ın sosyal medyayı tehdidinin ardından gelen Twitter yasağını “şiddetle kınadığını” ifade eden AP Başkanı ifade hürriyetinin hem AB’nin hem de Avrupa Konseyi’nin en temel değerleri olduğuna işaret ederek, bu ilkeler konusunda Türkiye’ye imtiyaz tanınamayacağını söyledi.

Schulz, 21 Ocak’ta Erdoğan’ı Brüksel’de ağırlamıştı. Schulz, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Erdoğan’ın kendilerini temel hak ve hürriyetler konusunda temin ettiğini açıklamıştı.

FÜLE’DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Genişleme ve Avrupa Komşuluk Siyaseti’nden sorumlu Komiser Stefan Füle de sabah saatlerinde paylaştığı tweetin ardından yazılı bir açıklama yaptı. “Derin kaygılarını” bir defa daha ifade eden Füle, Twitter yasağının Türkiye’nin Avrupa değer ve standartlarına uyma taahhüdüne ilişkin şüphelere yol açtığını kaydetti. Füle, ifade hürriyetinin demokrasi için temel olduğunu, internete erişimin de bu hürriyet içinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar